Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Αποφασίζουμε και διατάζουμε» για....4 χαρτιά !!!


fortes7
Άρθρο του Μάκη Φόρτε.
«Αποφασίζουμε και διατάζουμε» για ....τέσσερα 4 χαρτιά !!!
Σε σημείο γραφικότητας στους 26 μήνες της αιρετής Περιφέρειας έχω δημόσια παρέμβει πάνω από 30 φορές για την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής στο θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ – σε κάποιες περιπτώσεις και για την κακοδιαχείριση, όπως στους πόρους της τουριστικής προβολής και την προκλητικά επιλεκτική τους κατανομή.
Και αυτό για ένα και μοναδικό λόγο.
Τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ δεν περισσεύουν!
Δεν είναι πολυτέλεια σε μια εποχή που στενάζει η αγορά και γενικότερα η τοπική οικονομία για ρευστό.
Γιαυτό και δεν επιτρέπεται για «ψύλλου πήδημα» να κόβονται έργα και να κυριαρχεί ο τύπος και όχι η ουσία, δίχως καμία ουσιαστική τεχνοκρατική στήριξη των Δήμων και των ιδιωτών.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου 28 λεπτά/λίτρο


Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου 28 λεπτά/λίτρο
Της Μαρίας Βουργάνα
Επιστροφή φόρου 28 λεπτά για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζουν θα εισπράττουν τα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η επιστροφή φόρου θα γίνεται εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis όπως προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Στην απόφαση προσδιορίζονται αναλυτικά οι δικαιούχοι και ορίζεται ότι χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια: