Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΑΘΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



eptanhsiakh anagennisi
Με βάση το Σύνταγμα και τον Ευρωπαικό Διαφωτισμό η Δικαιοσύνη είναι η Τρίτη συντεταγμένη κρατική εξουσία και πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη κυβέρνηση και τη Βουλή, γι΄αυτό και οι Δικαστές απολαμβάνουν την ισοβιότητα:για να αντιστέκονται στις πιέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, που επιχειρεί να την έχει χειραγωγημένη. Στη πράξη οι κυβερνήσεις ελέγχουν τη Δικαιοσύνη και άμεσα και έμμεσα με τον διορισμό των Προέδρων  και των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελ.Συνέδριου, καθόσον αυτοί με τη σειρά τους  ελέγχουν και διοικητικά και πειθαρχικά τους ανώτερους και κατώτερους δικαστές. Εξ ου και οι εικαζόμενες αποφάσεις.Γι΄αυτό καιοι δικηγορικοί σύλλογοι ανέκαθαν αγωνίζονταν ώστε οι Πρόεδροι & οι 8-9  Αντιπρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων  να εκλέγονται από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, ώστε αφενός μεν να μη νοιώθουν δεσμευμένοι και υπόχρεοι στην εκάστοτε κυβέρνηση-κόμμα που τους επέλεξε αφετέρου δε να μην εκδίδονται εικαζόμενες αποφάσεις.


28-6-2013
  Τα τελευταία 3 χρόνια με τα Μνημόνια οι κυβερνήσεις κουρέλιασαν το Σύνταγμα. Με τις 160 Πράξεις Νοθετικού Περιεχομένου το ευτίλισαν Το κουρέλιασαν και οι ανώτατοι Δικαστές πχ με Πρόεδρο ΣτΕ τον κ.Πικραμμένο, επιλεγέντα από τον κ.Δένδια ενώ ήταν αξιότερος ο κ.Ρίζος, που έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, τα χαράτσια κλπ.
  Οι Ειδικοί Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Πεπόνης και Μουζακίτης,που ανέδειξαν σημαντικό τμήμα της πολιτικής διαφθοράς, δεν λειτουργούν στη θέση αυτή πλέον γιατί έληξε η θητεία τους.
   Σε 2 ημέρες λήγει η θητεία των Προέδρων Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ε.Σ. Την επιλοιγή αυτών και των αντιπροέδρων θα κάνει ο κ.Αθανασίου, ως υπουργός Δικαιοσύνης.
 Ο κ. Αθανασίου μέχρι τις εκλογές του Μάη 2012 ήταν Αρεοπαγίτης και εκλεγμένος Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς απεκάλυψε τη κομματική του ταυτότητα και τον έβαλε και εκλέχτηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα τον έκανε υπουργό Δικαιοσύνης. Απαράδεκτο γεγονός προς στηλίτευση, διότι στη προσπάθεια των Μνημονιακών τα Δικαστήρια να μην χαραχτηρίζουν αντισυνταγματικές διατάξεις επιχειρούν έναν ασφυκτικό έλεγχο των Δικαστών και της Δικαιοσύνης, τελευταίο καταφύγιο των πολιτών να βρούν το δίκιο τους. Δεν επιτρέπεται ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Δικαστών να μεταπηδάει σε κομματικό ψηφοδέλτιο και μετά να τοποθετείται και υπουργός δικαιοσύνης. Καταρρακώνουν κάθε έννοια ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Πριν από μήνες ο κ.Αθανασίου είχε πεί στη Βουλή το τρομακτικό: «Οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν διαφορετικά από τη γραμμή του κόμματος και εάν το  πράξουν πρέπει να εκπίπτουν του αξιώματος».
 Ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Τέντε, παραιτήθηκε και διορίστηκε Συντονιστής για τη καταπολέμηση της διαφθοράς.
   Σχεδόν αμέσως  ο κ.Τρεπεκλής εισηγήθηκε, προφανώς κατόπιν υποδείξεως του κ.Δένδια, να τιμηθεί με το μετάλλιο κερκυραικής αξιοσύνης ο κ.Τέντες.
  Ο κ.Τέντες απλά γεννήθηκε στη Κέρκυρα, ως τέκνο δημοσίου υπαλλήλου. Χαμηλών τόνων ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν προκάλεσε αλλά δεν έκανε και κάτι εξαιρετικό. Ως Εισαγγελλέας δεν αντιστάθηκε στα αντισυνταγματικά Μνημόνια και περίπου σε 250 νόμους που κατεδάφισαν δικαιώματα., Δεν αντιστάθηκε ούτε στους δικηγοροκτόνους νόμους.
 Για τη Κέρκυρα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τίποτα. Ενώ θα μπορούσε να κάνει για τα Επτάνησα δηλ. και για τη Κέρκυρα π.χ. για την πρόδηλη αντισυνταγματικότητα και αθλιότητα του Δασικού Νόμου και των αρμόδιων κρατικών υπουργών που οδηγεί τους δασικούς να κλέβουν την ατομική  περιουσία των Επτανησίων  και να χαρακτηρίζουν ως δασικές εκτάσεις εγκαταλελειμένα για κάποια χρόνια αγροκτήματα και ελαιοκτήματα, στα οποία στη συνέχεια τους απαγορεύουν να φυτεύσουν  ακόμα και πατάτες να φάνε.
 Και  τους στέλνουν  μαζικά κατηγορούμενους και τους καταδικάζουν και από ένα χρόνο φυλακή, το λιγότερο και σε μεγάλα πρόστιμα.
 Και όλα αυτά όταν από το 1985, με εισηγητή τον Σαρτζετάκη ο Άρειος Πάγος νομολόγησε ότι επειδή στα Επτάνησα υπήρξε Ιονικό Κράτος και το Ιονικό Δημόσιο δεν είχε ιδιοκτησία στα δάση, δεν μπορεί το Δημόσιο να διεκδικεί δασικέςεκτάσεις στην Επτάνησο.
 Είναι πολιτικά κραυγάζον γεγονός ότι πρόκειται για κινήσεις βαθέως κράτους, για να υποδουλώσουν τα πάντα και να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες αυτοσυντήρησης και όχι το συμφέρον του τόπου μας και του Λαού μας.

Δυστυχώς ο κ.Τρεπεκλής κατόπιν των υποδείξεων του κ.Δένδια και τυφλά υπείκων στα Μνημονιακά  και Σαμαρικά κελεύσματα ενέπλεξε, ως μη ώφειλε, και τον Δήμο Κερκυραίων στη συγκρότηση του « Βαθέως Κράτους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου