Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»…. του Μάκη Φόρτε



«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»….

1. Οι αρνητικές εξελίξεις στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη μέθοδο του εκφυλισμού του ιδρύματος, αναδεικνύουν μια μοναδική στα χρονικά της Κεφαλονιάς πολιτική απάτη που στηρίχτηκε στην εξαπάτηση από τους μεν (την τρικομματική συγκυβέρνηση) και στον εφησυχασμό από τους δε (την τοπική πολιτική ηγεσία), της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών – καθηγητών.
Εξαπατημένος, όμως, πολιτικός δεν υπάρχει αφού είναι ταυτόσημος με τον ανίκανο πολιτικό να αντιληφθεί την απάτη.
Και όταν ένας πολιτικός εφησυχάζοντας τους πολίτες όντας ανίκανος να εκτιμήσει την εξαπάτηση, ένας έντιμος δρόμος υπάρχει.
Η παραίτηση !!!

2. Δεν υπάρχουν ανέντιμοι υπουργοί και έντιμη Κυβέρνηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή.
Η πολιτική απάτη σε βάρος της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Λευκάδας και συνολικά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι συλλογική ευθύνη των τριών Κυβερνητικών εταίρων.
Η τρικομματική Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της πέρα πάσης αμφιβολίας είναι εντολοδόχοι της τρόικας. Όποιος πιστεύει το αντίθετο αν δεν εθελοτυφλεί είναι πολιτικά αφελής.
3. Σε αυτή την μοναδική ιστορικά πολιτική απάτη δεν υπάρχουν «σωτήρες και θύματα», «καλοί και κακοί», «εξαπατήσαντες και εξαπατημένοι».
Όσοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση της διάλυσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποδείχθηκαν «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» …. «προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα» που ποτέ δεν ήλθε, αφού θάματα στην πολιτική δεν γίνονται!
4. Ειδικά για τον κ. Σπύρου και τον ρόλο του στο κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων οφείλω να επισημάνω ότι εξελίσσεται στο μοιραίο των μοιραίων πρόσωπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λόγω προϊστορίας.
Ο κ. Σπύρος είναι ταυτισμένος ιστορικά πρώτα με την διάλυση του περιφερειακού συστήματος υγείας (ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων) το 2005 και τώρα με την διάλυση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων !
Τυχαίο; Δεν νομίζω, όταν η ευθύνη για ό,τι υπηρετείς εξαντλείται σε διαβήματα δυσαρέσκειας στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους ιθύνοντες (όπως η σημερινή για το ΤΕΙ) και αιτήματα στην «δασκάλα» Γερμανίδα Καγκελάριο, όπως αυτά που έγιναν προ καιρού και όπως αυτά που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο.
Γι’αυτό και η διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με πρώτο και (δυστυχώς όπως προ πολλού έχω εκτιμήσει) τελευταίο αιρετό περιφερειάρχη τον κ. Σπ. Σπύρου εξελίσσεται καθημερινά ολοένα και στο πιο πιθανό σενάριο για το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
5. Και τώρα τι; Το κλείσιμο της Ναυτικής Σχολής και η διάλυση της Περιφέρειας είναι οι ορατοί επόμενοι στόχοι της μνημονιακής λαίλαπας.
Η διεκδίκηση της παρουσίας της Κεφαλονιάς (και όλων των άλλων νησιών του Ιονίου) στον ακαδημαϊκό χάρτη δεν είναι ούτε πολυτέλεια (όπως μας το παρουσιάζει η τρικομματική Κυβέρνηση), αλλά ούτε και ουτοπία (όπως μας το παρουσιάζουν τα καθηγητικά κατεστημένα).
Γι’αυτό….. αγώνας και μόνο αγώνας !
Αυτός προϊστορικά είναι ο μοναδικός δρόμος αντίστασης και διεκδίκησης.
Τα διαβήματα, οι επιστολές, «οι σοφοί», και το καινοφανές «αγωνιστικό» μέσο της δικαστικής προσφυγής, είναι για ομαλά πολιτικά γεγονότα.
Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική λαίλαπα και πολιτική εκτροπή μοναδική στην ιστορία της Κεφαλονιάς.
Και η πολιτική απάτη που συντελείτε με την μεθοδική αποσύνθεση της τοπικής κοινωνίας, με τελευταία την διάλυση του ΤΕΙ είναι πολιτική εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου