Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επερώτηση Γιώργου Καλούδη στον Περιφερειάρχη Ι.Ν -Για τα 45 εκ. € για την τουριστική ανάπτυξη



Για τα 45 εκ. € για την τουριστική ανάπτυξη
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού Λειτουργίας) Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Καλούδη Γιώργου,
Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.,
Περιφερειακού Συμβούλου - Επικεφαλής της
AΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Επερώτηση Γιώργου Καλούδη και μέτρα για τη ΔΕΗ




Επερώτηση Γιώργου Καλούδη και μέτρα για τη ΔΕΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού Λειτουργίας)
Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Καλούδη Γιώργου,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την Βιολογική γεωργία-Περίοδος υποβολής αιτήσεων από 16/01/2012 έως 29/02/2012

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ -
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Καλεί
όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς
να συμμετάσχουν στη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος
Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 του Καν.(ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το
Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
1. Στόχος της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 2.1.4
Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες αποκάλυψης στο... Ιόνιο

Εικόνες αποκάλυψης στο... Ιόνιο

Απομεσήμερο του Οκτώβρη στο Θιάκι, επέστρεφα από ψάρεμα με λίγους σαργούς. Ο φίλος που συνάντησα μου είπε το μαντάτο: - Ενώ εσύ βούταγες τόσες ώρες για τρία κιλά ψάρια, ο άλλος έκανε βαρκάδα και μάζεψε με την απόχη από τον αφρό μια δωδεκάκιλη σφυρίδα! - Βρε τον τυχεράκια! Θα είχε ξεφύγει από κάνα παραγάδι.

Tις μέρες που ακολούθησαν υπήρξαν κι άλλοι «τυχεράκηδες». Σφυρίδες, ροφοί, στήρες και

Ο καρπός που ζωντάνεψε τις Πρέσπες

Στον Λαιμό Φλώρινας, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, τριάντα παραγωγοί ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό στόχο: Να κάνουν τα φασόλια Πρεσπών διάσημα σε όλο τον κόσμο. Εννιά χρόνια μετά και έπειτα από διεθνή βραβεία, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος» Νίκος Στεργίου εξηγεί γιατί δεν μετάνιωσαν ποτέ για την απόφασή τους?...

Μείον επτά βαθμοί Κελσίου. Η λίμνη χιονισμένη σε ένα ονειρικό τοπίο. «Πριν από μερικές εβδομάδες επισκέφθηκε τις Πρέσπες ο Ιάπωνας πρέσβης. Οταν αντίκρισε το τοπίο, έμεινε εκστατικός. Του κάναμε το τραπέζι, έφαγε μόνο γίγαντες και αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο προϊόν να μην είναι γνωστό στην Ιαπωνία», μας ενημερώνει ο κ. Στεργίου.
Πρόεδρος. Ο Νίκος Στεργίου, πρόεδρος του συνεταιρισμού Πελεκάνος.
Πρόεδρος. Ο Νίκος Στεργίου, πρόεδρος του συνεταιρισμού Πελεκάνος.
Γέννημα θρέμμα των Πρεσπών, όπως και οι τριάντα παραγωγοί του συνεταιρισμού, οι μισοί του νομού, δεν πίστευε ότι θα επέστρεφε στον τόπο του. «Οι Πρέσπες ήταν εγκαταλελειμμένες επί δεκαετίες. Ενας προικισμένος τόπος που μέχρι το 1967 δεν είχε καν αρδευτικό σύστημα. Οι περισσότεροι μάζευαν τα φασόλια για τις οικογένειές τους και ό,τι περίσσευε το πουλούσαν στις λαϊκές».

Τι αλλάζει το 2012 για τους εκπαιδευτικούς

Ελάχιστοι θα είναι οι διορισμοί τη νέα σχολική χρονιά

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι περίπου 180.000 εκπαιδευτικοί της χώρας για θέματα που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς τους, καθώς το 2012 φοβούνται ότι θα φέρει πολλές ανατροπές, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται και όσοι περίμεναν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Δάσκαλοι και καθηγητές παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις φοβούνται την εργασιακή εφεδρεία ή την απόλυσή τους, τις αλλαγές στα μισθολογικά τους κλιμάκια, στην υγειονομική τους περίθαλψη, τις νέες συγχωνεύσεις των σχολείων τους, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους διορισμούς και το νέο σύστημα των αποσπάσεων.
Σύμφωνα με τα νέα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, η διάταξη που προέβλεπε την υποχρεωτική τριετή παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση θα καταργηθεί. Παραμένει η διετής παραμ
Σύμφωνα με τα νέα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, η διάταξη που προέβλεπε την υποχρεωτική τριετή παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση θα καταργηθεί. Παραμένει η διετής παραμονή των υπολοίπων.
Και μέσα σε όλα αυτά είναι και οι χιλιάδες νέοι, που περιμένουν στην «ουρά» ελπίζοντας για μία θέση στα σχολεία, όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς όπως παραδέχθηκε προχθές και η υπουργός Παιδείας ούτε και τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν διορισμοί σε

«Συνταγή» επιτυχίας για 17 άνεργες γυναίκες

Μηνιαίο εισόδημα μέχρι 700 ευρώ εξασφαλίζουν τα μέλη του συνεταιρισμού Δεκαεπτά άνεργες γυναίκες πήραν την απόφαση το 2000 να δημιουργήσουν έναν συνεταιρισμό στον Πτελεό Μαγνησίας. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια σταθερή πηγή εισοδήματος και φυσικά να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.
Η γκάμα των προϊόντων που παράγει ο Συνεταιρισμός «Φτελιά» είναι μεγάλη, με πιο γνωστές τις παραδοσιακές πίτες και τον τραχανά.
Η γκάμα των προϊόντων που παράγει ο Συνεταιρισμός «Φτελιά» είναι μεγάλη, με πιο γνωστές τις παραδοσιακές πίτες και τον τραχανά.
Η «Φτελιά», όπως ονόμασαν τον συνεταιρισμό τους, απασχολεί σήμερα 25 γυναίκες, ενώ τα προϊόντα που παρασκευάζουν στο υπερσύγχρονο εργαστήριό τους έγιναν σύντομα γνωστά και εκτός των ορίων του Νομού Μαγνησίας και σήμερα πωλούνται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Λαμία και αλλού.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η γελοιογραφία της ημέρας!

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΣΕ ΜΑΝΙΛΑ (Ε.Ο.Ζ.) ΤΟΤΕ…


ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΞΟΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΣΕ ΜΑΝΙΛΑ (Ε.Ο.Ζ.) ΤΟΤΕ…

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Η απόπειρα δημιουργίας Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (Ε.Ο.Ζ.) στην Θράκη είναι παλιά. Αποσύρθηκε το 2000 και επιστρέφει μετά από μια δεκαετία. Η απάντηση μου σε αυτές τις «πολιτικές» έγινε διαμέσου ενός μεγάλου κειμένου που είχε τον τίτλο «Ψευτοεκσυχρονισμός και Παγκοσμιοποίηση». Περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ». Μιλά για την σχέση της Τοπικής Ανάπτυξης με την Παγκοσμιοποίηση με αφετηρία την περίπτωση της Θράκης.
Είναι θλιβερό μετά από δέκα και πλέον χρόνια να επανεμφανίζονται,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ - OΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΤΕΣ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ​Σ


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης


ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΤΕΣ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Κέρκυρα  16-1-2012
                     
   Α. ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ ΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Παράταση προθεσμίας υποβολής Ε9 για αγρότες και συνεταιρισμούς


Παράταση προθεσμίας υποβολής Ε9 για αγρότες και συνεταιρισμούς

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων (Ε9) έτους 2011 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012.
Δείτε εδώ σε μορφή PDF ολόκληρη την Απόφαση

Η ευρωζώνη θα πληρώσει υψηλό τίμημα για τον γερμανικό οικονομικό ναρκισσισμό

του Hans Kundnani
Σε κάθε στάδιο της κρίσης του ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φάνηκε να κάνει το ελάχιστο που απαιτείται για τη διατήρηση του ενιαίου νομίσματος – αλλά τίποτα περισσότερο. Αυτή η μινιμαλιστική προσέγγιση για την κρίση του ευρώ μπορεί να κόστισε περισσότερο στη Γερμανία από ό, τι αν είχε ενεργήσει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Από την άλλη πλευρά, έχει κρατήσει τον πληθωρισμό κάτω και το ευρώ αδύναμο- και τα δύο είναι καλά για τις γερμανικές εξαγωγές. Στην πραγματικότητα, ένας κυνικός θα μπορούσε να πεί οτι η σημερινή κατάσταση - ένα αδύναμο αλλά υπαρκτό ευρώ - είναι ιδανική για την εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας.