Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ιόνια Οδός: όλο και πλησιάζει η επανεκκίνηση των εργασιών


Την είδηση της επανεκκίνησης των έργων κατασκευής της Ιόνιας οδού στην Ήπειρο μετά την άνοιξη μετέφερε ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ), ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, με αφορμή και την συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.
Ο κ. Γιάννης Παπαλέξης, στην σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα αλλά και σε δηλώσεις του επισήμανε ότι έχει ήδη σχετική ενημέρωση από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρείας καθόσον προετοιμάζει την εγκατάστασή της εντός του τρέχοντος μήνα και τις σχετικές αδειοδοτήσεις μέσω του Δήμου για την δημιουργία λατομικής ζώνης προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υλικά της κατασκευής. Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ανάπτυξη της Ηπείρου την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού που έχει σταματήσει, αναφερόμενος και στη συζήτηση που γίνεται για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην Ήπειρο η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, δε μπορεί να επιτευχθεί με όρους απομόνωσης, όπως εξακολουθεί να βρίσκεται η περιφέρεια λόγω του οδικού της δικτύου.
Ο κ. Παπαλέξης, αναφερόμενος στο «σημαντικό» όπως το χαρακτήρισε έργο για την ανάπτυξη της Ηπείρου, την Ιόνια οδό, είπε: «Έχω από πρώτο χέρι ενημέρωση για το έργο αυτό, διότι όπως όλοι γνωρίζουν η Ιόνια οδός περνάει μέσα από το Δήμο Αρταίων και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει θέματα ανοιχτά με το Δήμο Αρταίων. Από την Εταιρεία κατασκευής μου είπαν λοιπόν, ότι το Μάρτιο μήνα θα αρχίσει να έρχεται να εγκατασταθεί στην περιοχή και από τον προσεχή Ιούνιο θα αρχίσει να κατασκευάζει και πάλι το έργο. Μιλάμε για το δρόμο από το Κομπότι και προς την Αμφιλοχία και από την Καμπή προς τα Ιωάννινα, που έχει σταματήσει.
Πρόκειται για την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει το έργο, απ όπου έχω την πληροφόρηση ότι θα αρχίσει πάλι εργασίες και νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό, διότι αναμένεται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να αναλάβει τις οικονομικές δεσμεύεις και θα ξεκινήσουν πάλι να κατασκευάζονται όχι μόνο αυτό το έργο το οποίο μας ενδιαφέρει αλλά και πολλά άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα.
Τώρα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο που εμάς μας ενδιαφέρει άμεσα, εκτιμώ ότι τον Ιούνιο με Ιούλιο μήνα θα έχουν αρχίσει και πάλι τα έργα, διότι έχουν μέσα στα όρια του Δήμου Αρταίων έναν χώρο όπου ενδιαφέρονται να πάρουν αδρανή υλικά, δηλαδή να γίνεται αμμοχαλικοληψία- κι εννοώ όχι παράνομη αμμοχαλικοληψία από το ποτάμι, αλλά από βουνό όπου έχουν εγκριθεί η περιβαλλοντική ζώνη για την δημιουργία λατομικής ζώνης, για να κατασκευαστεί το έργο αυτό. Υπάρχει ήδη το αίτημα και το οποίο θα πρέπει να το περάσουμε τώρα Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει κατατεθεί ήδη στο Δήμο προκειμένου μέχρι να είναι έτοιμα όλα για να αρχίσει το έργο μόλις ολοκληρωθεί χρονικά και αυτή η διαδικασία».
Θετική αλλά χωρίς υπουργούς
Θετική χαρακτήρισε ο Γιάννης Παπαλέξης τη συζήτηση που έγινε στην μόνιμη επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την ανάπτυξη της περιφέρειας, σχολιάζοντας ωστόσο αρνητικά, τόσο εντός της επιτροπής όσο και στις σχετικές δηλώσεις του, την απουσία αρμοδίων υπουργών από την εν λόγω συνεδρίαση.
Ωστόσο ο ίδιος μετέφερε την αισιοδοξία του για επανεκκίνηση των έργων της Ιόνιας οδού που σημειώθηκε στην συνάντηση όμως όπως ο ίδιος δήλωσε καταγράφονται ήδη σε τοπικό επίπεδο από την κατασκευάστρια εταιρεία κινήσεις προετοιμασίας.
Ο κ. Παπαλέξης σε ερώτηση της «Η» σχετικά με το τι νεότερο αποκόμισε από αυτή τη συνάντηση δήλωσε: «Κοιτάξτε όλοι είμαστε επιφυλακτικοί όταν ακούμε για τέτοιες συναντήσεις διότι αυτά τα πράγματα για την ανάπτυξη της Ηπείρου, τα έχουμε πει επανειλημμένα, τα έχουμε συζητήσει και δεν ήταν κάτι το καινούργιο που θα μπορούσε να ειπωθεί που δεν το γνωρίζαμε. Εν πάση περιπτώσει όμως, βρισκόμασταν στην Βουλή σε μια αρμόδια για τα ζητήματα ανάπτυξης των Περιφερειών, Επιτροπή, στην οποία θα μπορούσαν να είναι και οι υπουργοί, οι οποίοι όμως δεν ήταν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.
Πηγή:clicknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου