Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίστηκε ,κατά πλειοψηφία , ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας- Στην Λευκάδα το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

 




Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία ,ο προϋπολογισμός του 2012 της Περιφέρειας με 20 ψήφους υπέρ και 12 κατά. Το θέμα του προϋπολογισμού ήταν και το μοναδικό θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ακόμη αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να γίνει  στη Λευκάδα.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το έχουμε δει μία φορά.... Ας το ξαναδούμε άλλη μία.... Η υπενθύμιση κάνει καλό....

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !   
Πολύ ισχυρό... Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας.
Αξίζει τον κόπο  απλά Κάντε κλικ και ίσως να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον. Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό γνωρίζετε.
Κάντε κλικ στο

6 ΠΕΖΑ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ (Του Ηλία Γεωργάκη)

 

1. Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: Γνώρισα ανθρώπους και αγάπησα ζώα. Ηταν ένα απόφθεγµα που µε συνάρπαζε στα παιδικά µου χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχω συνειδητοποιήσει το νόηµά του. Πέρασαν τα χρόνια. Ο φθόνος, το ψέµα και η υποκρισία σηµαδεύουν τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Η αγάπη µεταλλάχθηκε σε µια ξεφτισµένη και ευτελή λέξη. Και η φιλία φλερτάρει όλο και περισσότερο µε την προδοσία αφού στηρίζεται πλέον στο χρήµα και στα προσωπικά συµφέροντα. Οµολογώ ότι δεν πήρα σκύλο παρά τη µεγάλη αγάπη – τη δική µου αλλάκαι των παιδιών µου – στα ζώα. Και πιστεύω ότι αυτή η επιλογή µε δικαίωσε, αν λάβω υπόψητα συνεχόµενα περιστατικά κακοποίησης ζώων από τους ανθρώπους. Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για θανάτους αδέσποτων και µη ζώων. Το 1/3

Παραγαρτάρισμα…(ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Π. ΛΑΖΑΡΗ)

 
Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν τα πεζά κείμενα του αείμνηστου Φίλιππου Λάζαρη.
Παρακάτω δημοσιεύουμε μέρος του προλόγου του φιλολογου Δημήτρη Τσερέ και το πεζό κείμενο ΄'παραγαρτάρισμα…"
Τα πεζά
Θα «διαβάσουμε», κατ’ αρχάς και κυρίως, τα πεζά που κι ο ίδιος τα δούλεψε περισσότερο και τα πίστευε πιο πολύ. Τα χρόνια της νιότης του ΦΛ, που αποτελούν την περίοδο της πνευματικής του διαμόρφωσης, συμπίπτουν με μια εποχή, στην οποία ο «λογοτεχνικός λαογραφισμός»[1], που έχει πό τα τέλη του περασμένου αιώνα, εξακολουθεί να έχει ισχυρές βάσεις στην ελληνική λογοτεχνική παραγωγή: ο εμπλουτισμός του λογοτεχνικού κειμένου με λαογραφικό υλικό αποτελεί  βασικό μέλημα των πεζογράφων που ανήκουν στον αστερισμό της αγροτικής ηθογραφίας, όσο κι αν αυτή η υποχρέωση του λογοτέχνη είχε υποχωρήσει κάτω από την πίεση των σφοδρών αντιδράσεων που είχε προκαλέσει.

Πόλεις χωρίς σκουπίδια-4 περιβαλλοντικές οργανώσεις προτείνουν το Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων



Τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επεξεργάστηκαν και καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο «Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων». Η κοινή πρόταση των οργανώσεων έρχεται να απαντήσει αφενός στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου στις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στη σχετική Κοινοτική νομοθεσία. Κεντρικός άξονας του προτεινόμενου μοντέλου είναι η επαναχρησιμοποίηση – κομποστοποίηση – ανακύκλωση των απορριμμάτων αντί άλλων επικίνδυνων τεχνολογιών και μεθόδων διαχείρισης όπως η ταφή και η καύση.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι προτάσεις στo Πρόγραμμα "Εναλλακτικός Τουρισμός"



Η Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007-2013 (ΕΠΑΕ). Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Προέβλεψε τις πολιτικές εξελίξεις ο Βαγγέλης Παπαχρήστος

«Η πολιτική εστί προβλέπειν» κατά τον Αλκιβιάδη και ο διαβασμένος καλά όπως πάντα ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος με το αλάθητο πολιτικό ένστικτο που τον διακρίνει , προέβλεψε από την προηγούμενη εβδομάδα τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην συνέντευξή του στο περιοδικό informer.Είχε πει ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε έναν εφιαλτικό μονόδρομο για τον λαό και αυτοί στους οποίους στηρίχτηκε του δείχνουν τον δρόμο για την έξοδο. Μπορεί να το καταφέρουν, μπορεί και όχι. Ο ίδιος δεν θα πέσει αμαχητί. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι : Ακούτε και εσείς τα διάφορα σενάρια περί συγκυβέρνησης, κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πρόωρων εκλογών κλπ. Πείτε μου ειλικρινά.Πρώτον τι από όλα αυτά θα βοηθούσε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση και διακινδυνεύστε και μία πρόβλεψη, ως άνθρωπος που γνωρίζετε πολύ καλά τον πρωθυπουργό. Ποια προβλέπετε ότι θα είναι η δική του κίνηση; Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος απαντούσε προφητικά,« Όταν ανάβει μια φωτιά άλλοι πάνε να τη σβήσουν κι άλλοι να ψήσουν το καφέ τους. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ενός συστήματος επιβάλλει ελιγμούς με στόχο την επιβίωσή του. Εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα και πολιτικοί κύκλοι που συνδέονται μαζί τους, βλέποντας το

"Μέτωπο" Δημάρχων Ιονίων απέναντι στην Περιφέρεια

http://www.imerazante.gr/wp-content/uploads/2011/11/ped_d_s_-300x225.jpg

Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει η έκρηξη στις σχέσεις Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και  Δημάρχων Ιονίων Νήσων.  Η Ένωση Δημάρχων Ιονίων Νήσων είναι νέο δημιούργημα του Καλλικράτη. Η εκλογή του ΔΣ της έγινε πριν λίγες ημέρες. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στις δυνατότητες πρόσβασης που μπορεί να έχει, στον συντονισμό των Δήμων και πως α διαχειριστεί τις σχέσεις και τις αρμοδιότητες με την αντίστοιχη περιφέρεια Ιονίων Νήσων.  Το γεγονός ότι και στα δυο όργανα επικεφαλείς είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η Νέα Δημοκρατία έχει στην πολιτική επιρροή της και στα δυο αυτά όργανα, ουδόλως επηρεάζει τις σχέσεις των γαλάζιων συντρόφων, αντίθετα θα λέγαμε ακονίζει τα μαχαίρια τους καλά-καλά.
Για να πούμε όμως και των Δήμαρχων το δίκιο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους 9 μήνες της θητείας της έκανε ότι μπορούσε για να είναι αντιμέτωπη με

Συνέλαβαν λιμενικούς στην Κέρκυρα για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών!



Δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών και ένας πρώην συνάδελφός του στην ίδια υπηρεσία, αλλά και 3 Αλβανοί συνελήφθησαν, ύστερα από ειδική επιχείρηση των βατραχανθρώπων του λιμενικού που έφθασαν από τον Πειραιά στην Κέρκυρα.
Η επιχείρηση των βατραχανθρώπων έγινε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του στενού της Κέρκυρας με την Αλβανία στη θέση Φτελιάς και κατασχέθηκαν 100 περίπου κιλά ινδικής κάνναβης.
Οι δύο συλληφθέντες λιμενικοί το τελευταίο διάστημα είχαν κινήσει τις υποψίες των

Βόμβα Βαρβαρίγου: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός το δημοψήφισμα



Κοντά στην πόρτα εξόδου φέρνουν τα ειδησεογραφικά site και τον βουλευτή Ζακύνθου Δ. Βαρβαρίγο, μετά από σκληρή δήλωσή του.
Μετά την Μ. Αποστολάκη, έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα εξόδου φέρονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Καϊλή, Αντωνίου, Βαρβαρίγος, Καρτάλης και Μερεντίτη, τους οποίους οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στους αμφισβητίες ο Βαρβαρίγος
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου Δ. Βαρβαρίγου με σκληρές δηλώσεις για την επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
«Την απόφαση για δημοψήφισμα την θεωρώ πολιτικό τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό. Πιστεύω ότι έντιμη στάση θα ήταν να έρθει η σύμβαση στη Βουλή να την ψηφίσουμε και μετά να πάμε σε εκλογές», δήλωσε αμφισβητώντας ευθέως την απόφαση του

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παράταση για την επιστροφή ΦΠΑ στους Αγρότες

Παρατείνεται μέχρι 15 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία αφορούν τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.
Πριν από τη διενέργεια της επιστροφής πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που διαθέτουν οι ΔΟΥ περί εκδοτών - ληπτών εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων.
 

Στην περίπτωση που από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι στην αίτηση επιστροφής περιλαμβάνονται εικονικά ή

Για την απουσία της ΠΙΝ από τα Ευρωπαϊκά δρώμενα

Επερώτηση
Του Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης»

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ


Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με τον επικεφαλής Γιώργο Καλούδη, ΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ και ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΤΟ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ  30-10-2011.

                                          

Εγκύκλιοι Ρέππα για το Δημόσιο (συντάξεις, μισθοί, βαθμολόγιο, εφεδρεία)

 


Εγκύκλιοι Ρέππα για το Δημόσιο, για συντάξεις, μισθούς, βαθμολόγιο, εφεδρεία, τι αλλάζει με έξι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρείαΥπογράφθηκαν σήμερα και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, οι έξι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι του Ν 4024/2011 για τις «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015». 

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ``ΚΟΥΡΕΜΑ`` ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΕΦΑΠΑΞ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 1.11.2011

 
 Τα νεα χαράτσια -από τη  καταιγίδα του πρόσφατου ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου απο τo οποίο εκτιμάται οτι τα νοικοκυριά θα χάσουν 5,5 δισ. ευρώ.-τίθονται σε ισχύ απο την 1/11/2011.
Ερχονται αμοιβές-συντάξεις και εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας, Ινδίας και χωρών του Τρίτου Κόσμου. Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας θα εχουν σε λίγους μήνες μισθούς των 700-800 ευρώ και συντάξεις σε χαμηλότερα επίπεδα. Εναι δεδομένο. Οπως ειναι δεδομένο οτι ερχονται και ακομη σκληρότερα μέτρα μαζι με πλειστηριασμούς σπιτιών -καταστημάτων λογω της αδυναμίας ανταπόκρισης των δανειοληπτών. Η υφεση φερνει υφεση και η φτώχεια περισσότερη φτώχεια.
Kατα την ΑΔΕΔΥ τα νεα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση οδηγούν σε:

•· Νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμη και αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ- ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Διάβασα το κείμενο  στην ιστοσελιδα http://clubs.pathfinder.gr/andriellos/354953 του Κώστα Πατρίκιου.


Ο Άγιος Πέτρος είναι το κεφαλοχώρι της νότιας Λευκάδας  και ένα από τα παλαιότε­ρα χωριά του νομού, αφού συνοικίστηκε από Καλαβρούς πριν τον 14ο αιώνα. Το όνομα του οφείλει στον ομώνυμο ναό, που υπήρχε παλιά στο χωριό στη συνοικία Σουμιλάτα.
Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έντονο στους Αγιοπετρίτες αφού έχουν χτίσει μέσα στο ριό ο Άγιος Πέτρος βρίσκεται κτισμένος στην πλαγιά του βουνού Ασπρόγειο σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων.

" για τα σιδερα" βραδια stand up comedy με τον Γιαννη Λαζαρη στην Αρτηρία

" για τα σιδερα"



Ο Γιάννης Λάζαρης γεννήθηκε στη γνωστή κλινική της Πρέβεζας και μεγάλωσε στη Λευκάδα.
Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στην Oxfrod School of Drama υπότροφος του Arts Council of England και θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Εδώ και 16 χρόνια ασχολείται σοβάρα με την stand up comedy.

(ωρα 21.30 - εισοδος ελευθερη)
http://www.artiria.gr/

Τρόποι για να μην σας «κάψει» η θέρμανση και το ρεύμα


 Απλούς τρόπους «εξοικονόμησης χρημάτων» μπορούν να εφαρμόσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Τους κανόνες αναλύει ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άγις Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως κοινή συνισταμένη όλων όσοι καταναλώνουν ενέργεια θα πρέπει να είναι: όσο λιγότερο τη χρειαζόμαστε, τόσο φθηνότερα θα μας κοστίζει!.
Μάλιστα, όπως λέει, λόγω του ήπιου κλίματος στη χώρα μας, οι Έλληνες μπορούν να χρειάζονται την ενέργεια λιγότερο, είτε ακολουθώντας τους κανόνες αυτούς καλής συμπεριφοράς είτε απλά αξιοποιώντας την ηλιοφάνεια.

Την πόρτα της εξόδου θα δουν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι από το 2012


 

Από τους 300.000 εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.