Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σε τρία κύματα η λυπητερή από την εφορία

Κάθε μήνα και από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο θα αποστέλλονται από την εφορία ειδοποιητήρια για τις εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες
Σε τρία κύματα θα καταφθάσουν στους φορολογούμενους οι λυπητερές της εφορίας για τις εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Νοέμβριο, οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν την εφορία.

Ειδικότερα:...
Τον Σεπτέμβριο θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα ύψους 1-4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος μαζί με το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που ειδικά για φέτος είναι 300 ευρώ, καθώς και η εισφορά για σκάφη αναψυχής και πισίνες.

H μεταφορά μαθητών στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης



Το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών ανήκει πλέον στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό, οι Δήμοι θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, στην οποία συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Πάνος Κουκουλόπουλος και Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.Τρεις παραλίες της Λευκάδας.Πρώτη το Πόρτο Κατσίκι

Τον χτύπησε και του άρπαξε 65.000 ευρώ!



Αντιμέτωπος με έναν άγνωστο κακοποιό, ήρθε υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, την ώρα που εφοδίαζε με χρήματα το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Αγροτικής Τράπεζας στο Νυδρί.

Την προετοιμασία των δήμων για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ για τον αγροτικό χώρο ζήτησε ο Απ. Κατσιφάρας


Την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και την υποβολή (έως τις 31 Οκτωβρίου) ολοκληρωμένων προτάσεων για δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και τις υποδομές σε αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας και παράλληλα θα ενισχύσουν την αγροτική οικονομία ζήτησαν  ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Διβάρης στη συνάντηση εργασίας που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου κος Βαρβαρίγος αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία για τις συγχωνεύσεις.





«δεν πρόκειται να γίνω κανίβαλος εργαζομένων και με την ψήφο μου να οδηγήσω εργαζομένους στον καιάδα της ανεργίας, για λόγους δημοσιονομικού κόστους», καθώς μάλιστα, «λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα αναζητήσαμε εκεί που υπάρχουν».
πηγή:newsit.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Κριτήρια και διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) για κάλυψη επενδυτικών δαπανών έτους 2011.



Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος


ΘΕΜΑ: Κριτήρια και διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) για κάλυψη επενδυτικών δαπανών έτους 2011.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΕΔΚΕ


 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική και εποικοδομητική εξέλιξη για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και ανοικτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας χαρακτήρισε κατά τη σημερινή του

Aνακοίνωση της ΔΟΞΑΣ

  
«Η ομάδα μας, θα κληθεί επίσημα πλέον την Δευτέρα, να αντικαταστήσει την ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, στο Πρωτάθλημα της Α2. Η Θεσσαλονικιώτικη ομάδα, δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί, επιλέγοντας την Β` Εθνική. Η Δόξα βρίσκεται πλέον στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, αλλά και του Λευκαδίτικου Αθλητισμού».        
           
Συγχαρητήρια !   

Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει Αμερικανίδα


"Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα" δήλωσε η 
βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη μιλώντας στον Guardian. 
Η αμερικανική προφορά της και η πρόταση για 
λιγότερη Ελλάδα στην οικονομία

πηγή:news247
Κείμενο: Μάνος Χωριανόπουλος

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η υψηλή τεχνολογία βοήθησε τον... «Καλλικράτη»


Στο γκρουπ των «έξυπνων» πόλεων, με προηγμένες τεχνολογίες στη διάθεση των δημοτών, συγκαταλέγονται και τα Ιωάννινα. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκοπούλης, υπεύθυνος του Τομέα Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνιών του Δήμου Ιωαννίνων και σύμβουλος για το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών, μιλάει για τις «αφανείς» υπηρεσίες διασύνδεσης. «Εγκαιρα ο δήμος υλοποίησε την επέκταση του ενδοδικτύου του μέσω ασύρματων ζεύξεων, διαθέσιμων από προηγούμενα έργα προς τα κέντρα πέντε νέων δημοτικών διαμερισμάτων, που συμπτύχθηκαν στον καλλικρατικό δήμο. Αυτό αποδείχθηκε σωτήριο για την λειτουργία βασικών υπηρεσιών όπως η έκδοση πιστοποιητικών, οικονομικών πράξεων κ.λπ. σε όλα τα ενοποιηθέντα διαμερίσματα με κεντρικό εξυπηρετητή και ενιαίο πρωτόκολλο, κάτι που ήταν αδύνατο να λειτουργήσει διαφορετικά». Παράλληλα, όπως εξηγεί ο κ. Σκοπούλης, ο δήμος ενοποιεί οπτικές και ασύρματες υποδομές και επεκτείνει τη λειτουργική σύνδεση των σχολείων προς το

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Άξιον Εστί - Προφητικόν

Να αποδείξουν οτι είναι τυφλοί πρέπει τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον κάτοικοι της Ζακύνθου οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, αφού το Υπουργείο Υγείας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

zakynuos

 

Στην αρχή πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που αποκαλύφθηκε στη Ζάκυνθο οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε χτυπήσει το νησί, πριν από χρόνια.

ΘΕΜΑ: Ενυπόγραφη Αναφορά-Διαμαρτυρία Κατοίκων(μονίμων και μη) – Επιχειρηματιών της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, οικισμού Μικρού Γιαλού-Ρούδας Δήμου Λευκάδας, Ν. Λευκάδας για τη μη υδροδότηση τους.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε αρμόδιο κρατικό ή δημοτικό φορέα, για τα προβλήματα υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Δ. Λευκάδας.
Κύριοι, από περίπου ενός μηνός (για εφέτος) παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα στην υδροδότηση του χωριού μας.

Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15.30 μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκατριών λαθρομεταναστών, πιθανόν Αφγανών, 25 μίλια δυτικά της Κέρκυρας.

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων για 40 χρόνια, στο πρότυπο της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων
Τακτοποίηση των αυθαιρέτων για 40 χρόνια, στο πρότυπο της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων
, προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Περιβάλλοντος για το θέμα. Η ρύθμιση, παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και δόθηκε στη δημοσιότητα για

«23η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ

http://www.attacktv.gr/Pictures/sports/sima-agona-NEW.jpg
«23η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ
Ξεκίνησε χθες  Δευτέρα η «23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου», γνωστή ως «Ράλι Ιονίου, υπό τη διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου. Η

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ! (Περί ΕΣΠΑ ο λόγος….)του Μάκη Φόρτε

http://mykefallonia.gr/blog/wp-content/uploads/2011/04/FORTES-MAKIS.bmp



Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει για το ΕΣΠΑ με ενημερωτικό χαρακτήρα με αφορμή την εκχώρηση της αρμοδιότητας, γι’αυτό και αρκείται στην εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη. Το δημοτικό συμβούλιο επτά μήνες μετά συνεχίζει να ψάχνει τον υπαρξιακό ρόλο του Δήμου και για το μόνο που δεν συζητά είναι την

Μέτρα για τους ανέργους αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή

Την Τετάρτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με θέμα την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων.

«Βόμβα» Κακλαμάνη κατά Ραγκούση

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και η αιτία δεν είναι άλλη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.

Το ιστορικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Ραγκούση αλλά τα περισσότερα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι τα βέλη του κ. Κακλαμάνη είχαν συγκεκριμένο στόχο.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ» στον Καστό Λευκάδας


Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο
του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ» Ν.Χ. 212, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο
της άγονης γραμμής από Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας προς Καστό Λευκάδας, με επιβάτες
δεκαεννέα (19) ενήλικες και τέσσερα (04) παιδιά, για αδυναμία πρόσδεσης του
Το «ΧΑΝΙΑ» ανέμενε έξω από το λιμάνι, στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας αναζητήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες
του πλοίου που παρεμπόδιζε τον κατάπλου.

1,2 τρισ. ευρώ χρωστάει η Γερμανία στο Ελληνικό Δημόσιο

Photo for this article

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων, κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Πρόκειται για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1,938 και για τα δύο ποσά.

Γιατί ι γυναίκες ξυπνούν νωρίτερα απο τους άνδρες?

Γιατί οι γυναίκες ξυπνούν νωρίτερα από τους άντρες;Το βιολογικό μας ρολόι έχει την ευθύνη

Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων σε συνεργασία με έναν ερευνητή του γαλλικού Ινστιτούτου INSERM επισήμανε ότι το βιολογικό ρολόι των γυναικών χτυπά γρηγορότερα σε σχέση με των ανδρών, μια διαφορά που μπορεί να εξηγεί γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να ξυπνούν και να κοιμούνται νωρίτερα σεσχέσημε τους άνδρες.

Σύσκεψη για τον Χ.Α.Δ.Α. και τη διαχείριση των απορριμμάτων σήμερα στην Πρέβεζα


Την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί για τη Δημόσια Υγεία εξαιτίας του αποκλεισμού της χωματερής «Κούκος» από κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Μιχαλιτσίου, Νικόπολης και Μύτικα.Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. κ. Ν. Ανατολιωτάκη, Β. Γιολδάση και Ι. Ευθυμίου επισκέφτηκε τη χωματερή, όπου

Στη Λευκάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

«… ΤΥΦΛΑ να ‘χει ο Χαρούν Αλ Ρασίντ που κυκλοφορούσε χωρίς να αναγνωρίζεται για να παίρνει κλίμα μεταξύ των υπηκόων του ή ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας που, μια περίοδο, έκανε τα ίδια, υποδυόμενος τον ταξιτζή στο Αμμάν.

H αντιπεριφερειάρχης Nησιωτικής Πολιτικής Σμαράγδα Σαρδελή συναντήθηκε με τον κυβερνητικό περιφερειάρχη Tάσο Aποστολόπουλο

Την Αντιπεριφερειάρχη Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδα Σαρδελή δέχτηκε χθες στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. 

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Οι παράλιες της Ιεράπετρας στην κορυφή του κόσμου

Το 3ο βραβείο υψηλής ποιότητας παραλιών της Ευρώπης κατέκτησε η Ιεράπετρα, τίτλος που απονεμήθηκε από την Ένωση θαλασσίων και...παρακτίων περιοχών (ΕUCC), που εδρεύει στο Λέϊντεν , στην Ολλανδία. Έτσι ο Δήμος Ιεράπετρας και με διεθνή πλέον αναγνώριση συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 50 περιοχών της Νότιας Ευρώπης, που διακρίνονται για τις υψηλής ποιότητας παραλίες τους. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Δ/ντής του Oργανισμού προς το Δήμαρχο Ιεράπετρας , «μέχρι το Μάϊο του