Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΤ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ι.Ν.


Προς
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
 κ. Χρήστο Άνθη
Τετάρτη 14-12-2011

 Κύριε Πρόεδρε,
Ως συνήθως ενημερώθηκα αργά χθές το μεσημέρι για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων από τον κ. Μάκη Φόρτε. 

Μου γνωστοποίησαν όμως πρόσκληση η Επιτροπή Τουρισμού και η Οικονομική Επιτροπή, των οποίων δεν είμαι μέλος.
Στις προσκλήσεις Περιφερειακού Συμβουλίου έχετε ήδη γράψει ιστορία και σας απαλλάσσω από τώρα και στο εξής από την υποχρέωσή σας, για την οποία αδρά πληρώνεστε, να μου στέλνετε πρόσκληση, αφού θα με ενημερώνει έγκαιρα ο κ. Φόρτες (όταν στέλνετε εμπρόθεσμα την πρόσκληση) και ενίοτε ο κ. Πουλιέζος.
 Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι για μία ακόμη φορά παρανομήσατε και δεν εγγράψατε στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, τα θέματα που είχαν από μηνών προτείνει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ήταν αναγεγραμμένα προς συζήτηση, με βάση τον Κανονισμό,  στην προηγούμενη Ημερήσια Διάταξη, στη συνεδρίαση της Λευκάδας. Μεταξύ αυτών ήταν γραμμένα ως θέματα οι  δικές μας προτάσεις:
Ως θέμα 14ο:  «Η αδελφοποίηση με τη Περιφέρεια VENETO και τις προηγμένες Ευρωπαϊκές Νησιωτικές Περιφέρειες - Συμπλέγματα ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ (Μαγιόρκα, Μινόρκαλ Ίμπιζα), ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΑΖΟΡΩΝ, ΚΟΡΣΙΚΗΣ, ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ».
Ως θέμα 8ο: Κήρυξη ως ετήσιων ημερών Μνήμης και Εκδηλώσεων:
 Της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρα βομβαρδισμού και καταστροφής των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου το Σεπτέμβρη του 1943 από τους Γερμανούς του Χίτλερ,
Της 11ης Αυγούστου, για την καταστροφή των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονίας, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953  και  την καθιέρωση των ημερομηνιών αυτών ως ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΜΝΗΜΗΣ με παράλληλη  διεξαγωγή εκδηλώσεων δηλ. ομιλιών, φωτογραφικών εκθέσεων, προβολές video, σε όλα τα νησιά μας και έκδοση σχετικών Λευκωμάτων.
 Ως θέμα 13ο : Απόφαση- ψήφισμα να αποδοθεί στην ΠΙΝ το πανέμορφο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος που έκλεισε η Μνημονιακή Κυβέρνηση, και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας και να εγκατασταθούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες της ΠΙΝ».
Όταν υπάρχουν θέματα Ημερήσιας Διάταξης που δεν προλαβαίνουν να συζητηθούν, αναγράφονται αυτόματα στην επόμενη Ημερήσια Διάταξη και σε πρώτη σειρά. Αυτός είναι ο Πάγιος Κανόνας.
Όλα τα παραπάνω θέματα είναι θέματα μείζονος ενδιαφέροντος και τεράστιας σημασίας  και τα μεν 2 πρώτα τα υποβαθμίσατε, στέλνοντάς τα στην Επιτροπή Τουρισμού, στην οποία δεν είμαι μέλος, για να μην ακουστούν και για να τα κόψετε … αθόρυβα! Το δε τρίτο για να δοθεί στη ΠΙΝ το πρώην κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος το σφάξατε ήδη!
  Προφανώς όλα αυτά τα κάνατε σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σκούρτη, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και με μέλη της Παράταξής σας.
  Αφήστε δε κατά μέρος πλέον ότι Εσείς και η παράταξη του ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ – «ΠΑΣΟΚ» όπως την εκφράζει ο κ. Γιώργος Καρύδης, κουράζεσθε εύκολα και γρήγορα και στο ....8ωρο αυταρχικά και βίαια λήγετε τις συνεδρίασεις, όπως κάνατε στη Λευκάδα με τη σύμπραξη του κ. Γιαννάτου.
 Εάν δεν έχετε δυνάμεις ή εάν είστε τεμπέληδες και δεν μπορείτε να συνεδριάζετε προς το συμφέρον των Επτανησίων μία φορά το μήνα πέραν του 8ώρου, έπρεπε να τα είχατε πει προεκλογικά, για να ξέρει ο λαός με ποιους είχε να κάνει και ποιοι του υφαρπάζουν τη ψήφο.

 Κύριε Πρόεδρε,
Αυτές οι ενέργειες που κάνετε, μόνος ή με συνεργούς, με τις οποίες συστηματικά και προκλητικά παραβιάζετε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων δείχνουν ή ότι στερείσθε πολιτικής αντιληπτικότητας και συμπεριφέρεσθε κουτοχωριάτικα και όχι όπως αρμόζει στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων παρά (αρμόζει) μόνον σε Πρόεδρο χωριού που νομίζει  ότι και ετσιθελικά θα θάψει τα θέματα και θα κουκουλώσει και τα προβλήματα ή, όπερ και επικρατέστερον, ενεργείτε από δόλο και μικροκομματική σκοπιμότητα για να μας φιμώσετε.
  Τα δικαιώματά μας δεν τίθενται προς συζήτηση. Είσθε εντεταλμένος να τα αναγνωρίζετε και να εφαρμόζετε έμπρακτα, διαφορετικά διαπράττετε παράβαση καθήκοντος.
Τα δικαιώματά μου που μου αναγνωρίζει ο Καλλικράτης ως Επικεφαλής Παράταξης δεν είναι συζητήσιμα ούτε προς καταπάτηση.
  Μην τολμήσετε και ξαναμιλήσετε για παραβίαση του Κανονισμού, όταν πρώτοι εσείς συστηματικά και από δόλο παραβιάζετε τον Κανονισμό  για να μας φιμώσετε.
Και τα 3 αυτά θέματα αυτά, αλλά και άλλα κατεπείγοντα,  θα τα θέσω κανονικά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν.

Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου