Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Καλούδη Γιώργου,Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης» για το θέατρο Λευκάδας και τον εγκάρσιο οδικό άξονα Νυδρί -Άγιος Νικήτας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ   
Κέρκυρα   22 Νοέμβρη  2011
     Κύριε Περιφερειάρχη
  Το ΕΣΠΑ 2007-2013 (Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική ¨Ένωση πρόγραμμα έργων Υποδομής και Οικονομικής Ανάπτυξης για την Ελλάδα) βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο υλοποίησής  του, χωρίς φυσικά να έχει πετύχει τους
στόχους του, αφού πολλά έργα τα οποία είναι ενταγμένα δεν έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρουσιάσατε αρκετά έργα δεν… είναι ώριμα και δεν …έχουν ενταχθεί ,με αποτέλεσμα να είναι μειωμένος ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και να στερείται η περιφέρειά μας σημαντικούς πόρους και πλούτο.
    Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από πρόσφατη σύσκεψη των στελεχών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στη Λευκάδα, και τη σχετική εισήγηση του υποψ. Αντιπεριφερειάρχη της Παράταξής μας Γιώργου Κούρτη, δύο ώριμα και σημαντικά έργα για την Λευκάδα, σύμφωνα με τις επανειλημμένες  δηλώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας ,δεν έχουν ενταχθεί αλλά δεν… φαίνεται να υπάρχει και προοπτική ένταξής τους στο ΕΣΠΑ, αφού τίποτα σχετικό δεν έχει αναφερθεί για το  μέλλον τους . Για αυτά  τα έργα φαίνεται να μην ενδιαφέρεται κανένας.
    Αναφέρομαι:
   1) Στο έργο της ολοκλήρωσης του Θεάτρου της Λευκάδας, για το οποίο έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ, που παραμένει ημιτελές και καταρρέει κυριολεκτικά απ΄την εγκατάλειψη .Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη  του πλούσιου πολιτισμού του Νομού της Λευκάδας.
    2) Στο έργο της ολοκλήρωσης του Εγκάρσιου Οδικού άξονα Νυδρί –Άγιου Νικήτα, για το οποίο έχουν κατατεθεί  ολοκληρωμένοι φάκελοι ,σύμφωνα με τις   δηλώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας ,πριν από περίπου δύο χρόνια . Ένα έργο τεράστιας σημασίας για το νησί της Λευκάδας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της κεντρικής ορεινής Λευκάδας.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάσθε :
                                                                                                           
  Γιατί δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τα παραπάνω σημαντικά έργα για την Λευκάδα;
Τι πρόκειται να γίνει σχετικά με αυτά τα δύο έργα;

Ο   Επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος  Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου