Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σύρθηκε στην καταψήφιση της ΚΥΑ -Ιχθυοτροφεία ο Περιφερειαρχης Σπύρος Σπύρου - ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ!!!!!!!! - Ανάκληση της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

vlaxos_galiats.jpgkaloudis_g.jpgΚυριολεκτικά σύρθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου στο να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση των επικεφαλής των συνδυασμών :  Καλούδη -   Γαλιατσάτου και   Βλάχου, το πρόβλημα της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες.

 Προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να υποβαθμίσει το θέμα, να μην το θέσει σε συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης παρά απλά ως ενημέρωση.  Το «σφυροκόπημα» όμως που δέχτηκε από την ενωμένη (πλην ΠΑΣΟΚ) αντιπολίτευση ήταν καταιγιστικό.

 Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και με 23 ψήφους υπέρ και 5 κατά αποφασίστηκε :

 1. Το ΠΣ εκφράζει την αντίθεσή του με την ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες και ζητάει να αποσυρθεί.

2. Θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για ακύρωση της ΚΥΑ

3. Εξουσιοδοτεί ην Οικονομική επιτροπή να χειριστεί το θέμα σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε δικό του ψήφισμα για τορποποίηση της ΚΥΑ.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
 

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ  ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ!!!!!!!!

             «Μεγάλη δυσαρέσκεια» μάθαμε ότι προκάλεσε το περιεχόμενο της ΚΥΑ του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, ο οποίος το χαρακτήρισε «κατώτερο των προσδοκιών».

Παρότι ο ΣΕΘ ήταν ο φορέας που χρηματοδότησε την εκπόνησή του Πλαισίου, το «αδιάβλητο» ΥΠΕΚΑ φαίνεται ότι απέσπασε τη χρηματοδότηση του για να θεσμοθετήσει ένα Χωροταξικό Σχέδιο κόντρα στα συμφέροντά του! Έτσι θεσμοθέτησε για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας «μόνο» …το απεριόριστο δικαίωμα να εγκαθιστά νέες μονάδες και να έχει απεριόριστη παραγωγή παντού σε όλη την Ελλάδα, κατά προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων κλάδων.  Βέβαια ο ΣΕΘ, όπως και οι Υπουργοί κ. Πακωνσταντίνου και Σηφουνάκης με δελτία τύπου τους, ενημερώνουν τους ανήσυχους πολίτες ότι «στις περιοχές που παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση μονάδων» απαγορεύεται η εγκατάσταση νέων μονάδων, κάτι το οποίο όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουμε να εντοπίσουμε στα 13 άρθρα της ΚΥΑ, χωρίς επιτυχία.
           
 Η δυσαρέσκεια του ΣΕΘ «αποδεικνύει» ότι στην πραγματικότητα το ΥΠΕΚΑ δυσαρέστησε όλες τις πλευρές, και άρα ότι το περιεχόμενο του Πλαισίου προέκυψε μέσα από σύγκρουση με ισχυρά συμφέροντα και όχι για να τα εξυπηρετήσει.
         
Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε τη δημόσια θέση του ΣΕΘ εναντίον του Χωροταξικού και τον καλούμε να υπογράψει τη διακήρυξή μας για την άμεση απόσυρσή του, καθώς και να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες για την άμεση κατάργησή του! Ζητάμε επίσης δημοσίως από τους κυρίους Υπουργούς ΠΕΚΑ να μας υποδείξουν το άρθρο και την ακριβή παράγραφο όπου προβλέπεται η απαγόρευση εγκατάστασης νέων μονάδων στις περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ!

          ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

Ανάκληση της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από πρόταση των επικεφαλής των παρατάξεων «Επτανησιακή Αναγέννηση», Γιώργου Καλούδη, «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θόδωρου Γαλιατσάτου και «Αριστερής Κίνησης Ιονίου», Σωτήρη Βλάχου, εξέδωσε ψήφισμα που «πέρασε» κατά πλειοψηφία.

                                        Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού είδε την ΚΥΑ με αριθμό 31722/ αρ. φυλ. 2505 τΒ΄4-11-2011 για την έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού, αποφασίζει:

1) Να ζητήσει την ανάκληση της επειδή θεωρούμε ότι χωροθετεί ιχθυοκαλλιέργειες αγνοώντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που σαφώς όριζε το καθεστώς των ιχθυοκαλλιεργειών στην  Π.Ι.Ν.

2) Να προσφύγει νομικά κατά της ΚΥΑ στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της, εξουσιοδοτώντας την Οικονομική Επιτροπή για τη διαδικασία ανάθεσης σε νομικό για την προσφυγή.
http://kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου