Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Μέτωπο" Δημάρχων Ιονίων απέναντι στην Περιφέρεια

http://www.imerazante.gr/wp-content/uploads/2011/11/ped_d_s_-300x225.jpg

Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει η έκρηξη στις σχέσεις Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και  Δημάρχων Ιονίων Νήσων.  Η Ένωση Δημάρχων Ιονίων Νήσων είναι νέο δημιούργημα του Καλλικράτη. Η εκλογή του ΔΣ της έγινε πριν λίγες ημέρες. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στις δυνατότητες πρόσβασης που μπορεί να έχει, στον συντονισμό των Δήμων και πως α διαχειριστεί τις σχέσεις και τις αρμοδιότητες με την αντίστοιχη περιφέρεια Ιονίων Νήσων.  Το γεγονός ότι και στα δυο όργανα επικεφαλείς είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η Νέα Δημοκρατία έχει στην πολιτική επιρροή της και στα δυο αυτά όργανα, ουδόλως επηρεάζει τις σχέσεις των γαλάζιων συντρόφων, αντίθετα θα λέγαμε ακονίζει τα μαχαίρια τους καλά-καλά.
Για να πούμε όμως και των Δήμαρχων το δίκιο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους 9 μήνες της θητείας της έκανε ότι μπορούσε για να είναι αντιμέτωπη με
τους δήμους της σε μεγάλα προβλήματα. Σχεδόν με όλους τους μεγάλους δήμους της έχει συγκρουστεί πάνω σε πολύ μεγάλα και σοβαρά αιτήματα .
Στην Κεφαλονιά βρήκαμε μπροστά μας την Περιφέρεια στο μεγάλο πρόβλημα της επέκτασης και ίδρυσης νέων ιχθυοτροφείων.  Οι αποφάσεις της περιφέρειας σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Δήμου και ένα μεγάλο κενό για τις ενέργειες που έκανε η περιφέρεια για την διεκδίκηση των αιτημάτων επί του θέματος. Αλλά και στα έργα του ΕΣΠΑ η συμμετοχή της Κεφαλονιάς είναι προβληματική.
Στην Ζάκυνθο η «σύρραξη» έγινε για την χωροθέτηση  του νέου ΧΥΤΑ, στη θέση «Λίβας», στον Βραχίωνα της Ζακύνθου , ενώ με την Κέρκυρα έγινε ο κακός χαμός για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα.
Εκτός βέβαια της δυσαρμονίας των αποφάσεων, υπάρχουν και οι προσωπικές κόντρες των δυο γαλάζιων επικεφαλείς : του Δήμαρχου Κέρκυρας που εξελέγει πρόεδρος των Δήμων Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου.
Οι τεταμένες και ανταγωνιστικές σχέσεις των δυο πολιτικών φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις σχέσεις των δυο οργάνων και οι κόντρες θα συνεχιστούν.
Εν τω μεταξύ τα προβλήματα των νησιών μας τρέχουν και δεν φθάνουν : η ΚΥΑ για τα ιχθυοτροφεία θα υπογραφεί οσονούπω (εάν εν τω μεταξύ δεν πέσει η Κυβέρνηση), τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα συρρικνωθούν ή και θα κλείσουν,  εκατομμύρια ευρώ χάνονται από κοινοτικά κονδύλια λόγω αδράνειας, η ανεργία μαστίζει τα Ιόνια νησιά, αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν υπάρχει ενώ οι αυτοσχεδιασμοί στον τουρισμό μπορεί να καταλήξουν εξαιρετικά επικίνδυνοι για το ευαίσθητο τουριστικό μας προϊόν.
Ολα όπως πάντα.. Αλλού τα προβλήματα, αλλού ο κόσμος,  και αλλού για αλλού οι πολιτικοί.. http://kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου