Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ



Συνεδρίασε χθες Παρασκευή 14 Οκτώβρη η Γραμματεία της Επιτροπής και συζήτησε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Εκτίμησε τα νέα δεδομένα μετά τις εξελίξεις και την πρόθεση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της αρχικής της θέσης για αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις όλων των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δήμου.
Συζήτησε τον συντονισμό της πάλης της με τον αγώνα των εργαζομένων (48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 & 20 του μήνα) των ΕΒΕ (συμμετοχή στην απεργία) και των αγροτών.
Ενημερώθηκε για την άρνηση της πλειοψηφίας να δεχτεί την συνέχιση του δημοτικού συμβουλίου που πραξικοπηματικά είχε διακόψει, για να μην καταψηφιστεί η απόφαση της, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει για να αποπροσανατολίσει ένα κόσμο και να διασπάσει την ενότητα του λαού της Λευκάδας και της Επιτροπής αγώνα.
Μετά από συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:

1. Επαναβεβαιώνει την απόφαση της ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.
2. Θεωρεί ότι το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, γι' αυτό η διαχείριση του να γίνεται από τον Δήμο μέσω μιας καλά οργανωμένης υπηρεσίας ύδρευσης-αποχέτευσης, στα πλαίσια ενός εθνικού φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων.
3. Αποφάσισε να συμμετέχει στην πανεργατική συγκέντρωση και να χαιρετίσει στις 19 του μήνα καθώς και την επομένη 20 του μήνα που το θέμα της ιδιωτικοποίησης θα είναι στην πρώτη γραμμή.
4. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να καθορίσει την παραπέρα κλιμάκωση με νέο μεγάλο συλλαλητήριο.
5. Καλεί τα μέλη των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή να εντείνουν την συλλογή υπογραφών κατά της κατάπτυστης απόφασης του Δήμου, προκειμένου να την απορρίψει η πλειοψηφία των οικογενειών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου