Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στους Σφακιώτες.



Η Επιτροπή Φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στους Σφακιώτες.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας να παραδώσει την ύδρευση και αποχέτευση στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. για τα επόμενα 20 χρόνια και μάλιστα με απεχθείς όρους και αποικιακή σύμβαση.


Με την Σύμβαση αυτή, η τιμή και το πάγιο του νερού και της αποχέτευσης αντίστοιχα εκτινάσσονται στα ύψη. Ξεκινούν από αυξήσεις 70 – 80 % και φτάνουν μέχρι τα 500%. Η αποχέτευση θα είναι στο 75% του κόστους του νερού. Το κόστος σύνδεσης για την ύδρευση από 30 ευρώ για την πόλη και αντίστοιχα για τις υπόλοιπες περιοχές εκτινάσσεται στα 500 ευρώ και στα 900 για την αποχέτευση. Το πάγιο από 4 € πάει στα 12 ή τα 19 € και η ελάχιστη χρέωση, υπάρχει δεν υπάρχει κατανάλωση, θα είναι 10 €.

Πιστεύουμε ότι όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική μέριμνα, έτσι και η ύδρευση είναι μέλημα της πολιτείας να τα παρέχει στους πολίτες της σαν κοινωνικά αγαθά.

Εάν όλα δοθούν βορρά στους ιδιώτες αναρωτιόμαστε με ποιο αντικείμενο θα ασχολείται πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τα οικονομικά βάρη που επωμίζεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας – έμπορος, ο αγρότης και κάθε λαϊκή οικογένεια είναι τεράστια, σε αντίθεση με τα εισοδήματα που χρόνο με το χρόνο συρρικνώνονται.

Μόνο μια λύση υπάρχει. Ο λαός ολόκληρος να απορρίψει τη σύμβαση αυτή, να παρεμποδίσει την εφαρμογή της και να την ακυρώσει στην πράξη.

Για να μην πούμε το νερό…….νεράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου