Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γεωργία - Ελλάδα- : 1-2 -> Πάμε στο Euro αήττητοι!

 

Η Εθνική του Σάντος προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε επική ανατροπή με τους Φωτάκη και Χαριστέα στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου. Με δέκα παίκτες οι Γεωργιανοί από το 70' λόγω τραυματισμού του Ταργκαμάτζε που ήταν ο σκόρερ των γηπεδούχων.

Δείτε το LIVE του αγώνα...
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μας καρδιοχτύπησαν για 79 αγωνιστικά λεπτά, όμως το τέλος ήταν γλυκό. Το μακρινό σουτ του Φωτάκη και το πλασέ... αλά Ανρί του Χαριστέα χάρισαν στην Εθνική την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.
Η Εθνική μπήκε στο ματς δείχνοντας αρκετά άνετη μιας και έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδεικνύεται κακό για μία ομάδα και η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει.

Στη δεύτερη ουσιαστικά επίσκεψη των Γεωργιανών στην περιοχή του Τζόρβα ευτύχισαν να προηγηθούν. Το μακρινό φάουλ του Ταργκαμάτζε έπιασε στον ύπνο της ελληνική άμυνα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο βάθος της ελληνικής εστίας.
Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Γκέκας αν και πέρασε τον Ρεβισβίλι πήγε πολύ πλάγια και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 28' το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Κατσουράνης αρχικά νικήθηκε από τον Ρεβισβίλι ενώ στη συνέχεια ο Γκέκας από κοντά αστόχησε.
4 λεπτά αργότερα ο Βύντρα προσπάθησε από μακριά να σκοράρει όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των Γεωργιανών απέκρουσε.

Στο δεύτερο μέρος η Γεωργία γύρισε πίσω και δυσκόλεψε ιδιαίτερα την Ελλάδα. Μάλιστα στο 58' έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όταν ο Τζόρβας έκανε εντελώς άστοχη έξοδο αλλά ο Σπυρόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Κετσπάγια έκανε πολύ γρήγορα τις τρεις αλλαγές του και αυτό του στοίχισε αφού στο 70' ο Ταργκαμάτζε τραυματίστηκε και οι Γεωργιανοί αναγκάστηκαν να παίξουμε με 10 παίκτες.

Η Εθνική ανέβασε την πίεση της, απείλησε με τον Αθανασιάδη στο 73' και έφτασε στο πολυπόθητο γκολ με τον Φωτάκη και τη βοήθεια της τύχης στο 79'. Ο διεθνής μέσος δοκίμασε από μακριά το πόδι του η μπάλα βρήκε σε παίκτης της Γεωργίας και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ρεβιλισβίλι.

Η ολική ανατροπή της Εθνικής ολοκληρώθηκε στο 85' με το εξαιρετικό πλασέ του Χαριστέα που ουσιαστικά τελείωσε πρόωρα την υπόθεση πρόκρισης.
Γεωργία: Ρεβισβίλι, Γκριγκαλασβίλι (50' Ιασβίλι), Κασία, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Κανκαβα (42' Λομζανίτζε), Μαχεντλίτζε (65' Γκουρούλι), Κομπιασβίλι, Ταργκαμάτζε.

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιώλης (57' Φωτάκης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ)

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:
Κροατία – Λετονία 2-0 (66' Εντουάρντο, 72' Μάτζουκιτς)
Μάλτα – Ισραήλ 0-2 (11' Ραφαέλοφ, 93' Γκέρσον)

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 24
2. Κροατία 22
3. Ισραήλ 16
4. Λετονία 11
5. Γεωργία 10
6. Μάλτα 1

Από newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου