Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών "Ο Φωτεινός"


Κύριε Γαζή
Τις απόψεις σας για την ελεύθερη έκφραση γύρω από τους χορούς της Λευκάδας είναι γεγονός ότι πολλές φορές μας τις εκθέσατε. Δεν αρκεί όμως να έχετε απόψεις αλλά και να τις εφαρμόζετε στην πράξη από όποια θέση κι αν βρίσκεστε.
vareles
Όπως κι εσείς λέτε στην επιστολή σας, από τις 16 Ιουνίου 2011 σας δηλώσαμε το χορό που θα παρουσιάζαμε στο φεστιβάλ (βαρέλες). Είμαστε και ο μόνος σύλλογος που σας ανακοίνωσε και το
πρόγραμμα της κύριας εμφάνισης (Καππαδοκία) αλλά και της τελετής λήξης (Κρήτη) όταν οι υπόλοιποι το κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό. Θέμα λοιπόν ότι δεν δηλώσαμε συμμετοχή δεν υπάρχει. Το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η διαμόρφωση του προγράμματος της πρώτης βραδιάς.
ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Ποιος αντιδρούσε στην παρουσίαση του συγκεκριμένου χορού και γιατί;
Αναθέσατε λέτε και δεν το αμφισβητούμε, στον κ. Παπουτσόπουλο να κάνει τις σχετικές επαφές.
ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Σε δυο συναντήσεις, στη μια πήρε μέρος ο δάσκαλος του χορευτικού και στην άλλη δυο μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, αλλάξαμε απόφαση για το χορό;
Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Μόνο ένας απ\' τους παρευρισκόμενους είχε αντίρρηση.
ΕΡΩΤΗΜΑ 3: Πόσες φορές επικοινώνησε ο κύριος Παπουτσόπουλος με τον πρόεδρο του συλλόγου;
Καμία όλο το καλοκαίρι και αν μπορεί να μας διαψεύσει. Μόνο μετά τη λήξη του φεστιβάλ πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο, έστειλε και μήνυμα απαξιωτικό στο δάσκαλο του χορευτικού (στη διάθεσή σας είναι) ζητώντας μας 170€ για την ορχήστρα της τελευταίας βραδιάς, την οποία δεν ζητήσαμε αλλά μας προσφέρθηκε, τα οποία φυσικά και πληρώσαμε.
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος επικοινώνησε αρκετές φορές μαζί σας και δεν τηρούσε καμία περίεργη σιωπή όπως λέτε. Τη θέση μας της εκφράσαμε στις συσκέψεις και θα ήταν αδιανόητο σε εμάς να έμπαινε σε διαπραγμάτευση μαζί σας ή με οποιονδήποτε άλλον.
ΕΡΩΤΗΜΑ 4: Ποιον ειδοποίησε ο κύριος Παπουτσόπουλος για την τελική πρόβα των χορευτικών στις 13 Αυγούστου;
Κανέναν απολύτως. Το μάθαμε απ\' τη δασκάλα χορού του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Νυδριού κα Τσερέ όταν εμείς είχαμε προγραμματίσει για εκείνη τη μέρα γιορτές κρασιού σε συνδιοργάνωση με το δήμο Λευκάδας. Βέβαια ίσως θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε πρόβα κατ\' οίκον.
Ας δεχτούμε όμως ότι αυτά που λέτε, ότι δεν συμμετείχαμε πουθενά, ότι τηρούσαμε περίεργη σιωπή κ.τ.λ. είναι έτσι.
ΕΡΩΤΗΜΑ 5: Τότε γιατί μας εντάξατε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και μας βάλατε να κάνουμε κοινή χορευτική εμφάνιση με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Νυδριού;
ΕΡΩΤΗΜΑ 6: Ποιος αποφάσισε να χορέψουμε Λευκαδίτικο Μπάλο ενώ είχαμε δηλώσει άλλο χορό;
ΕΡΩΤΗΜΑ 7: Πως λοιπόν λέτε ότι είμαστε εκτός προγράμματος και εκτός διαδικασίας όταν η χορευτική ομάδα εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης, αφού εσείς οι ίδιοι μας είχατε και στο πρόγραμμα και στη διαδικασία;
Εκτός προγράμματος θέλατε να μας θέσετε αν χορεύαμε το χορό που επιθυμούσαμε, θα είμαστε όμως εντός και ούτε γάτα ούτε ζημιά αν χορεύαμε αυτό που κάποιοι άλλοι ήθελαν.
Και επανερχόμαστε λοιπόν στο πρώτο ερώτημα: "Ποιος αντιδρούσε στην παρουσίαση του συγκεκριμένου χορού και γιατί;"
Την απάντηση που όλοι γνωρίζαμε και όλοι γνωρίζατε μας τη δίνετε επίσημα με την επιστολή σας και σας ευχαριστούμε γι' αυτό.
Λέτε λοιπόν στην απάντησή σας: "Ευτυχώς την τελευταία στιγμή επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι απ' το σύλλογο Σφακιωτών και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καρυάς και συμφωνήσαμε όλοι στην εμφάνιση που τελικά έγινε."
Σε όλη αυτή τη διαδικάσια ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Καρυάς τι ρόλο παίζει και έπρεπε να συμφωνήσει στο τι θα χορέψουμε; Εδώ λοιπόν βρίσκετε η όλη ιστορία. Ο μόνος σύλλογος που αντιδρούσε στο χορό που θα παρουσιάζαμε. Βρήκε όπως φαίνεται και υποστηρικτές και προσπάθησε να μας αποτρέψει. Λες και έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του χορού. Μάλιστα μας "επέτρεπε" να τον χορέψουμε μόνο στην κύρια εμφάνιση και όχι στην τελετή έναρξης.
Κύριε Γαζή θα περιμέναμε απο εσάς να κάνετε πράξεις τις απόψεις σας και να ξεκαθαρίζατε σε όλους το αυτονόητο απ' την πρώτη στιγμή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ότι η επιλογή χορού είναι αποκλειστικό δικαίωμα του κάθε συλλόγου.
Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου