Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σπ. Μωραΐτης για τα μικρά νησιά και τα έργα αποχέτευσης

  
 
Για τα έργα αποχέτευσης που έχουν εκκρεμότητες και τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη χρηματοδότηση των μικρών νησιών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Σπύρος Μωραΐτης.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κέρκυρας αναφέρει:
1. Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραΐτης επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα έργα αποχέτευσης στο Δήμο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Μωραΐτη η συνάντηση έγινε διότι υπάρχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν και απειλείται η επιβολή προστίμων για την αποχέτευση και τον βιολογικό Λευκίμμης, ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη στους πρώην Δήμους Εσπερίων και Θιναλίων. «Η συνάντησή μας με τον αρμόδιο υφυπουργό έγινε προκειμένου να πιεστεί η πολιτική εξουσία του τόπου και να κατανοήσει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου στη Λευκίμμη. Για το έργο έχουμε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ζητάμε τις απαιτούμενες πιστώσεις γιατί αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτοτελώς» κατέληξε ο κ. Μωραΐτης.

2. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύσκεψη για τα μικρά νησιά, 9 τον αριθμό για τα Ιόνια, και θα εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης μιας συντονισμένης προσπάθειας, υπό την αιγίδα της ΠΙΝ, ώστε να αντληθεί χρηματοδότηση ύψους 1εκ. ευρώ για κάθε νησί. Αυτά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκπόνησης «Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Μικρών Νησιών της ΠΙΝ».
«Θεωρώ ότι το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει μεγάλες δυνατότητες ένταξης δράσεων, όπως καθαριότητα, συντήρηση οδών, αντιπλημμυρικά έργα κ.α. Κατά συνέπεια θα πρέπει να οριστεί ο συντονιστής, που πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ο Δήμος Κέρκυρας, λόγω της τεχνικής επάρκειας που έχει, ώστε να γίνουν οι σχετικές διευθετήσεις και οι κατανομές των χρηματοδοτήσεων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Σπύρος Μωραΐτης. Συμπλήρωσε δε, ότι βούληση του Δήμου Κέρκυρας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η παροχή βοήθειας σε όλα τα νησιά για την κατασκευή έργων, καθοριστικών για την ανάπτυξη των Ιονίων.

CorfuPress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου