Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Περιφερειάρχης: "Θα απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό Κόλπο δεξαμενές καυσίμων και ιχθυοκαλλιέργειες

 

Περιφερειάρχης: "Θα απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό Κόλπο  δεξαμενές καυσίμων και ιχθυοκαλλιέργειες"
Σε ζητήματα που αφορούν τον Αμβρακικό Κόλπο, και γενικότερα σε θέματα ανάπτυξης, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και τη συζήτηση για γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...
«Η πάγια θέση μας για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου είναι ξεκάθαρη. Οι δεξαμενές υγρών καυσίμων θα απομακρυνθούν όταν λήξει η προθεσμία που έχει τεθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να τηρούμε τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι έχουμε προτείνει ως Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλαγές και τροποποιήσεις στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε οι υπερβολές και οι ακρότητες» τόνισε μεταξύ άλλων, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα και την πρόταση που έγινε από περιβαλλοντικούς φορείς για ολική απαγόρευση του κυνηγιού.

«Δεν με βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο, γιατί όλοι έχουν ρόλο στον Αμβρακικό Κόλπο και όλοι μπορούν να προσφέρουν με τον τρόπο τους στην προστασία του, εφαρμόζοντας βεβαίως το Νόμο», είπε για να συμπληρώσει: «Είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τον τόπο και όχι να προκαλούμε προβλήματα σε οτιδήποτε προσπαθεί να γίνει.

Η πατρίδα μας έτσι δεν πρόκειται να πάει μπροστά»..

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει ήδη πάρει την πρώτη ουσιαστική και σημαντική για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου απόφαση, που αφορά τον έλεγχο των βιολογικών καθαρισμών που καταλήγουν σε αυτόν.

Τέλος επανέλαβε τη θέση του ότι στην περιοχή Σαγιάδας προτεραιότητα για μετεγκατάσταση έχουν οι μονάδες που σήμερα είναι εγκαταστημένες στον κόλπο της Ηγουμενίτσας.
www.pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου