Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εντάξεις νέων έργων στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

Κέρκυρα 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Εντάξεις νέων έργων στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Εντάξεις νέων έργων, προεγκρίσεις δημοπράτησης και προεγκρίσεις υπογραφής σύμβασης έργων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Οι εντάξεις αφορούν τη χρονική περίοδο από 1ης Ιουλίου (που πέρασε στην αρμοδιότητα της Αιρετής Περιφέρειας το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ) και μέχρι σήμερα.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην καθημερινή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, προκειμένου να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» του Προγράμματος που, όπως τόνισε ο κ. Σπύρου, είναι ακόμη ανοιχτό για νέες εντάξεις έργων, ενώ, αναφερόμενος σε απεντάξεις έργων που έχουν «βαλτώσει», είπε ότι σύντομα θα πρέπει να αποφασιστεί ποια έργα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν.
«Αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, «υπάρχει το ποσό των 178 εκ. ευρώ περίπου που είναι δεσμευμένο με έργα που πρέπει να ωριμάσουν και να ολοκληρωθούν».
Μάλιστα, ενόψει της προσεχούς συνάντησης που θα έχει με τον Επίτροπο της Ε.Ε. Johannes Hahn, προετοιμάζεται κατάλληλα προκειμένου να αναφέρει δυσκολίες και προβληματισμούς σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος και τις αλλαγές που έχουν γίνει με τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.
Το θέμα αυτό, εξάλλου, θ’ απασχολήσει και τη Δ.Ε. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, για να γίνει συνολική προετοιμασία και ενιαία τοποθέτηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο συνάμα με τις επιμέρους παρατηρήσεις των 13 περιφερειαρχών.
Σημείωση: Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πίνακα (αρχείο xls, 21,0 kB) με τις λίστες των έργων. Απ’ ό,τι είδαμε έχει ενταχθεί (προέγκριση δημοπράτησης), μεταξύ άλλων, το εξής έργο που αφορά αποκλειστικά την Λευκάδα: Αίτημα για προέγκριση τευχών δημοπράτησης του 1ου υποέργου της πράξης «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας», προϋπολογισμού 120.000 με ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου