Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

1) Επιστολή προς Δήμο Αχαρνών για τη Διαχείριση των Αδέσποτων



  site   : www.sinzoofilikon.weebly.com                                    


Προς τον Δήμο Αχαρνών

Γραφείο Δημάρχου
Σωτήρη, Ντούρου                                                             16/08/2011

Γραφείο Αντιδημάρχου
Βασίλη Λαζάρου

Κοινοπ.Υπουργείο Δικαιοσύνης
              Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

http://www.zoosos.gr/article/346/ekapsan-skulitsa-eno-gennouse


Κύριοι

Θα γνωρίζετε  ασφαλώς πως από τον Νόμο 3170/2003 ΄΄ Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις ΄΄ Άρθρο 7, παράγραφος 1 και τον Κώδικα που ορίζει τις αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων και το Κεφάλαιο γ) Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, παράγραφος 29, οι Δήμοι και οι Κοινότητες ορίζονται αρμόδιοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια τους.

Τα 113 σωματεία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  και τα 25 της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ διαμαρτύρονται έντονα για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος σας σχετικά με την υποχρέωση αυτή.

Μεγάλος αριθμός ευαίσθητων πολιτών του Δήμου σας, σε συζητήσεις και  αναφορές που γίνονται στις διαδικτυακές επικοινωνίες, καταγγέλουν την αδιαφορία του Δήμου να εφαρμόσει πρόγραμμα προστασίας, στειρώσεων και γενικώς διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που ζουν στην περιοχή.
Αναφέρουν δε πως ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην επικράτεια του Δήμου σας είναι εξαιρετικά μεγάλος, ότι τα ζώα είναι απολύτως αφρόντιστα και ότι η πλήρης έλλειψη προγράμματος στειρώσεων αυξάνει διαρκώς τον αριθμό τους.

Είναι γνωστό σε όλους μας πως η υπάρχουσα με τα αδέσποτα ζώα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας των πολιτών της χώρας μας αλλά κυρίως της αδιαφορίας της Ελληνικής πολιτείας και όλων των αρμοδίων φορέων, που ποτέ δεν είδαν την πραγματική διάσταση του προβλήματος και την ανάγκη να δώσουν λύσεις.

Η εφαρμογή προγράμματος στείρωσης των ζώων αυτών αποτελεί το πιο σημαντικό σημείο της διαχείρισης τους.

Θεωρούμε απαραίτητη τη δραστηριοποίηση όλων μας ώστε ν’ αλλάξουμε την εικόνα της χώρας μας και να σταματήσουμε τον διασυρμό της αλλά και ν’ απαλλαγούμε από τα πρακτικά και ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων που ζουν στα χωριά και τις πόλεις μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να εφαρμόσετε το νόμο και να ενεργήσετε αναλόγως, θέτοντας υπό συζήτηση το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και παίρνοντας αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην βελτίωση της υπάρχουσας, στην περιοχή σας, κατάστασης.

Για το περιστατικό της αποτρόπαιας καύσης της σκυλίτσας, που γεννούσε στην περιοχή Κόκκινος Μύλος, είναι απαραίτητες οι ενέργειες σας για την δίωξη του εγκληματία.

Για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ελένη Γερνά
Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
ΤΚ 57014
Τηλ. 6944383206


Παρακαλούμε η επιστολή μας να πρωτοκοληθεί κα να μας γνωστοποιηθεί ο αριθμός πρωτοκόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου