Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μαλακάσης: Ναι, δραστηριοποιούμαι στις Ιχθυοκαλλιέργειες, λέω «ναι» και στις ανεμογεννήτριες.

 

malakasis ioannis

Ρεπορτάζ του Σπ. Σαλβάνου
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ι.Ν Γιάννης Μαλακάσης, προσκεκλημένος την Παρασκευή το βράδυ σε τοπικό κανάλι δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των ιχθυοκαλλιεργειών και του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα, υπεραμυνόμενος της θετικής του άποψης και για τα δύο αυτά θέματα. Μιας άποψης, καθαρά προσωπικής, βέβαια, αφού ουδέποτε το όργανο στο οποίο ανήκει, το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν πήρε οποιαδήποτε σχετική απόφαση.
Μιας προσωπικής άποψης, της οποίας όμως, ο κ. Μαλακάσης, ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Περιβάλλοντος, με τις πράξεις ή τις παραλήψεις του, κάνει αυθαίρετη χρήση, παρακάμπτοντας το θεσμικό όργανο προκειμένου να περάσει τις αμφιλεγόμενες θέσεις του.
Τα ερωτηματικά, εν προκειμένω, είναι πολλά δεδομένου ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν εξουσιοδότησε τον κ. Μαλακάση να αποφασίζει μόνος του, να διαπραγματεύεται και να υποθηκεύει κατά το δοκούν το φυσικό στεριανό και θαλάσσιο περιβάλλον των νησιών μας, το ίδιο μας το μέλλον.
Δήλωσε π. χ. αναληθώς ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε Απόφαση στη συνεδρίασή του στις 28. 05. 11 στους Παξούς σχετικά με το Χωροταξικό και τη Στρατηγική Μελέτη για τις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ το σωστό είναι ότι ο ίδιος με ανακοίνωση που μοίρασε στους Περιφερειακούς Συμβούλους, απέσυρε το θέμα, για να μη συζητηθεί ποτέ ώστε παρερχομένης της προθεσμίας να εκληφθεί ως θετική η γνωμοδότηση. Διότι πώς αλλιώς εξηγείται το ότι στους ΤΡΕΙΣ μήνες που πέρασαν έκτοτε, «ξέχασε» να ξαναφέρει το θέμα για γνωμοδότηση στο Περιφερειακο;
Ανεπιφύλακτα και υπέρ του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα και των αιολικών πάρκων παντού, ο κ. Μαλακάσης, ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιπτώσεων στον τουρισμό κ.λπ.
Οι οικοδεσπότες, καλοί δημοσιογράφοι τον «ανέκριναν» μόνο για το αιολικό Παντοκράτορα και τα αιολικά στην Κεφαλονιά. Προφανώς αγνοούν ότι ο Γεωργαλίδης στις τελευταίες μέρες της θητείας του είχε υπογράψει και δύο Εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων για ισάριθμα αιολικά πάρκα στη Λευκάδα το ένα από αυτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πάνω ακριβώς και σε απόσταση αναπνοής από τη γνωστή, σπάνιας ομορφιάς, παραλία «Πόρτο Κατσίκι».
Και για τα δύο αυτά αιολικά, ο Αποστολόπουλος είχε υπογράψει τις σχετικές άδειες εγκατάστασης πριν από αυτήν του Παντοκράτορα και, βέβαια, κατά τη συζήτηση ο κ. Μαλακάσης «ξέχασε» να αναφερθεί σ' αυτά και στις σχετικές διαδικασίες...
Ομολόγησε ο κ. Μαλακάσης ότι δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες!!!
– Λέτε ν' ακούσουμε κάποτε ότι συμμετέχει και σε κανένα αιολικό πάρκο?
Όχι, δεν υιοθετώ ακόμη την άποψη ορισμένων, ότι ο Σπύρου έβαλε τον Λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Επειδή έχω ξαναγράψει, ότι ο συγκεκριμένος Αντιπεριφερειάρχης θα μας απασχολήσει αρκετά, περιμένω πρώτα να δω τη συνέχεια.
* Ο Σπύρος Α. Σαλβάνος είναι Πρόεδρος Δ. Σ. «Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»
Πηγή : http://www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου