Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011

Δασική απαγορευτική διάταξη θήρας 
Δελτίο Τύπου
Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011


Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υπεγράφη η νέα ρυθμιστική που σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου 2011 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η νέα ρυθμιστική, ως είθειστε, δεν διαφέρει από την περυσινή παρά μόνο σε μερικά επουσιώδη σημεία. Η ουσία παραμένει ότι η φτερωτή και τριχωτή πανίδα της χώρας εκποιείται κάθε χρόνο στους μακελάρηδες κυνηγούς που όχι μόνο θερίζουν ζωές, αλλά και αυτοπροσδιορίζονται με ανείπωτη κομπορρημοσύνη «διαχειριστές της φύσης».  Η δε πολιτεία επικυρώνει αυτή τη θανατολατρικά ψυχαγωγική δραστηριότητα προκειμένου να εισπράξει ολίγα όβολα από τους πήλινους λάτρεις της φύσης που με ανυπομονησία περιμένουν την αποφράδα ημέρα της έναρξης για να εκτονώσουν τα καταστροφικά ένστικτά τους.

Ζητούμε για πολλοστή φορά την άμεση και οριστική κατάργηση του κυνηγιού ως κέλευσμα των καιρών μας και ως δραστηριότητα μη συμβατή και ηθική με τον 21ο αιώνα. Η φύση δεν χρειάζεται μελέτες και δολοφονίας επιστημοσύνη. Δεν υπάρχει αειφορία στο κυνήγι παρά μόνο στο μυαλό των τουφεκιοφόρων που πυροβολούν με παρωπίδες και μας γυρίζουν στην εποχή του Νεάντερνταλ.

Εμείς δεν έχουμε από το να ευχηθούμε στους μεν κυνηγούς αστοχία στις βολές τους στο δε αρμόδιο Υπουργό αφύπνιση και ενσυναίσθηση για τη ζωή των αδικοχαμένων θυμάτων. Η ζωή δεν αποτιμάται εις χρήμα και το γεγονός παραμένει ότι τα λεφτά που εισπράττει ο κρατικός κορβανάς είναι από το αίμα αθώων ζώων.


Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου