Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πέντε Wi-Fi hotspots στη Λευκάδα για δωρεάν πλοήγηση σύμφωνα με άρθρο του βήματος

Με το internet χύμα στο κύμα ...σε παραλίες νησιά και πλατείες

Για όσους δεν μπορουν να κάνουν χωρίς ιντερνετ ..σε διακοπές και σε εξόδους ακόμα και για καφέ και δεν έχουν mobile σύνδεση το δωρεάν wi-Fi είναι μια λύση ! Οπότε πάρτε μαζι σας την φορητή σας συσκευή και θα έχετε internet Δείτε ένα οδηγό από το ΒΗΜΑ της Κυριακής ...


"Στην Αθήνα λειτουργεί το δηµόσιο ασύρµατο δίκτυο πρόσβασης στο Internet (athensWi-Fi) µέσω ειδικών κόµβων. Μέχρι στιγµής υπάρχουν τέσσερα σηµεία ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης που λειτουργούν δωρεάν, µε πολύ καλή κάλυψη, στην πλατεία Συντάγµατος, στην πλατεία Κοτζιά, στο Θησείο και στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη. Φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, δωρεάν Internet παρέχεται σε σηµεία τουριστικής σηµασίας, όπως είναι το λιµάνι του Πειραιά, ενώ σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία του free-wifi.gr, της ελληνικής κοινότητας που ασχολείται µε το hotspotting, δωρεάν ασύρµατη πρόσβαση στο Internet, σε δηµόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα, κτλ., προσφέρουν οι ∆ήµοι Αιγάλεω, Χαλανδρίου και Ν. Ηρακλείου.

Ακόµη, ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα νησιά των Κυκλάδων προς το παρόν προσφέρεται δωρεάν WiFi πρόσβαση µόνο στην Ερµούπολη της Σύρου, ενώ σύντοµα θα παρέχεται και στη Σαντορίνη.

Στην Πελοπόννησο υπάρχουν πολλά σηµεία Wi-Fi πρόσβασης, όπως στο Ξυλόκαστρο (µε πρωτοβουλία του δήµου), στην Ηλεία (Πύργος, Αµαλιάδα), στην Καλαµάτα, στην Καρδαµύλη, στην Κυπαρισσία, στην Πάτρα και στην Τρίπολη. Σηµειώνεται ότι τα περισσότερα σηµεία δωρεάν πρόσβασης προσφέρονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, κυρίως εστιατόρια και καφέ-µπαρ.

Πιο πλούσια σε δωρεάν Wi-Fi hotspot είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς διαθέτει 37 σηµεία πρόσβασης από την Καλαµαριά ως τη συνοικία των Αµπελοκήπων, σχεδόν κατά µήκος της παραλίας.

Στους τουριστικούς προορισµούς του Ιονίου υπάρχουν 10 Wi-Fi hotspots _ πέντε στη Λευκάδα, τρεις στη Ζάκυνθο και από ένα σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά _ ενώ στα ∆ωδεκάνησα καταγράφονται 12 hotspots στη Ρόδο σε διάφορα σηµεία του νησιού _ όπως Ρόδος, Καλλιθέα, Αφάντου, Γεννάδι, Ψίνθος, Κοσκινού, Φιλέρηµος _ και 10 στην Κω.

Στην Κρήτη υπάρχουν 38 τέτοια σηµεία και συγκεκριµένα 17 στα Χανιά, 16 στο Ηράκλειο, δύο στο Λασίθι και τρία στο Ρέθυµνο.
 Βεβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις που θα τις δείτε στο ρεπορτάζ της πηγής  http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου