Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων για το νομό Λευκάδας Κατωπόδη Βασιλική μας ενημερώνει

Στα πλαίσια λειτουργίας των Σχολών Γονέων στο Νομό Λευκάδας από το Μάρτιο του 2011 έως και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί οι εξής ομάδες γονέων:
1ο τμήμα στο Δήμο Λευκάδας
2ο τμήμα στο Δήμο Μεγανησίου
3ο τμήμα στο Καπή Λευκάδας, το οποίο ήδη υλοποιείται, και ήδη είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την έναρξη 2 ακόμη σεμιναρίων στο Δήμο Λευκάδας κατά την θερινή περίοδο εφόσον εξασφαλιστεί ο χώρος υλοποίησης τους.

Θεωρώ ως Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων στο Νομό,  να αναφερθούν οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων γονιών των δύο πρώτων τμημάτων, οι οποίοι έδωσαν την έγκρισή τους γι αυτό, όπως τις κατέγραψε η εκπαιδεύτρια κ. Ελευθερία Αραβανή, η οποία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να γράψουν ένα γράμμα – κάλεσμα, για τις εντυπώσεις τους από το σεμινάριο απευθυνόμενοι σε άλλους γονείς.
Έτσι λοιπόν οι γονείς γράφουν…..
….Σου γράφω από ανάγκη εσωτερική για να σε καλέσω στην Σ       χολή Γονέων του Νομού Λευκάδας …….Αν η Σχολή Γονέων ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής , θα ήταν ένας όμορφος πίνακας γεμάτος από σχέδια και χρώματα. Θα υπήρχε μια πολυχρωμία και μια πλούσια συλλογή θεμάτων.
……..Είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούσω μερικά πράγματα και από άλλες μαμάδες αλλά και από κάποιον άλλο ειδικό………
……Για μας που συμμετείχαμε ήταν πολύ ωφέλιμη η ανταλλαγή εμπειριών γιατί συνειδητοποιήσαμε πως αυτά που αντιμετωπίζαμε τα αντιμετωπίζουν κι άλλοι…..
…..Ήταν ανανεωτικό και ανακουφιστικό να ακούς και να βλέπεις άλλους να έχουν τις ίδιες ανησυχίες, έγνοιες, και δεν αισθανόμουν μόνη μου. Υπήρχε μοίρασμα εμπειριών …….
….Ήταν πολύ ωραία εμπειρία πρώτα από όλα δεθήκαμε σαν ομάδα…ήταν βασικό ότι η βασική αρχή της διαδικασίας ήταν η απενοχοποίηση και η αποφυγή έτοιμων συνταγών …το πρόγραμμα βασίστηκε πολύ στο συναίσθημα ….μάθαμε ότι δεν υπάρχει συνταγή για την λέξη παιδί …..και προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους
εαυτούς μας γιατί καταλάβαμε ότι αυτός είναι ο τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας….
…..Οι βιωματικές, διαδραστικές ασκήσεις ήταν πολύ εκπαιδευτικές και έκαναν το σεμινάριο πιο ενδιαφέρον από μια βαρετή διάλεξη ενός ειδικού………… κι αυτό γιατί είναι καλύτερα να συμμετέχεις σε κάτι παρά να ακούς μόνο….
………..Αν το θεωρείς χάσιμο από τον πολύτιμο χρόνο σου θα σου απαντήσω πως θύμωνα που κάθε συνάντηση κρατούσε μόνο 3 ώρες…..
……Αν το θεωρείς αναποτελεσματικό θα σου απαντήσω πως όλοι εμείς θα το επαναλάβουμε το φθινόπωρο…..
..Και μόνο αυτή η ηρεμία της εκπαιδεύτριας που μεταφέρει με κάνει να είμαι πιο δυνατή……….
Γ νώση του εαυτού μας               
Ο ρια
Ν οημοσύνη
Ε πιδιώξεις
Α γάπη
Συναισθήματα
Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σχολή γονέων της περιοχής μου ….Γιατί να μην είσαι εκεί την επόμενη φορά;;;;;;
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εμπειρίες των γονιών και τις παράθεσα ως κάλεσμα – πρόσκληση για την συμμετοχή σε νέα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν. Να θυμίζω ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής σε σεμινάρια των Σχολών Γονέων είναι 6977437027 Κατωπόδη Βασιλική.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω:
Στην Αντιδήμαρχο κ. Ζωή Σκιαδά ,
Στον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου τον κ. Κονιδάρη Αθανάσιο
Στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου τον κύριο Κονιδάρη Νικόλαο για την παροχή της αίθουσας
Στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου τον κύριο Δάγλα Παναγιώτη για την παροχή της αίθουσας
Τις κύριες Ιωάννα Γαζή και Βησσαρία Πολίτη για την βοήθειά τους στην κινητοποίηση των γονέων στο Δήμο Μεγανησίου.
Και στις κ. Ντίνα Μικρώνη και Αθηνά Χουλιάρα από το Δήμο Λευκάδας για την βοήθειά τους στον συντονισμό της ομάδας στο ΚΑΠΗ.
Σας ευχαριστώ και σας περιμένω
Με εκτίμηση
Η Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων για το νομό Λευκάδας
Κατωπόδη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου