Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι ΘΕΣΕΙΣ της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ




Οι ΘΕΣΕΙΣ σε σύνοψη, της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιούλη 2011.
Κέρκυρα 25 Ιούλη 2011
1. ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στη Κέρκυρα και στη Λευκάδα. Από σκοπιμότητα δεν γράφτηκε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, ενώ ήταν θέμα εγγεγραμμένο από το Φλεβάρη 2011 και η απόφαση ήταν να συζητηθεί όταν θα γίνει συνεδρίαση στη Κέρκυρα. Σε συνδυασμό με την μαζική εκρίζωση των ελαιοδένδρων για να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάρκα, αρχίζουν να δημιουργούνται καφέ χέρσες κρανίου τόπου-ζώνες από τους αθηνοκεντρικούς Νέο-Έλληνες στη Λευκάδα και στη Κέρκυρα, εκεί που οι Βενετσιάνοι έδωσαν το κίνητρο 5 τάλληρα για κάθε ελαιόδενδρο και δημιουργήθηκε ο πράσινος μαγευτικός παράδεισος των νησιών μας και μία ισχυρή πρωτογενής παραγωγική βάση. Με τη σθεναρή αντίσταση του επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργου Καλούδη και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναγκάστηκε η πλειοψηφία να δεσμευθεί ότι θα γίνει η συζήτηση του θέματος σε έκτακτη συνεδρίαση τέλη Αυγούστου.
2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ
Σημαντική η απόφαση- ψήφισμα, μετά από πρόταση των Γιώργου Καλούδη και Θ. Γαλιατσάτου να θεσπισθεί η απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, και με συνταγματική κατοχύρωση.
Οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις χρεωκόπησαν οικονομικά και πολιτικά την Ελλάδα και χρειάζεται ριζική ανατροπή του σημερινού σάπιου αθηνοκεντρικού-αρχηγοκεντρικού πολιτικού συστήματος, διαπλεκόμενου με τα μεγάλα αθηνοκεντρικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ συμφέροντα εταιρειών.
3. Ψηφίσαμε τη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΕΡΗΜΙΤΗ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ και ως στοιχείο μιάς οιονεί χωροθέτησης χρήσεων γής για να αναπτυχθεί περισσότερο ο ποιοτικός τουρισμός με την ήπια ανάπτυξη που διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τον τουρισμό στη Β.Α. Κέρκυρα.
Οι βουλευτές να πάρουν θέση-πρόταση για τις αναγκαίες οχλούσες χρήσης γής.
4. Εμείς εκφράσαμε τη ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ των ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ άρα και της Κεφαλλονιάς αλλά και των μεμονωμένων ασυνεταίριστων αγροτών. Χωρίς δόλο ο κ. Κουρής, αλλά διέπραξε πολιτικό και επτανησιακό λάθος φέρνοντας την Ένωση Αγρινίου στη Κεφαλλονιά.
5. ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΈΛΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δυστυχώς ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, του κ. Μπεριάτου, ψήφισε, τις επιλογές του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και της κ. Γκερέκου να καταργηθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, που ίδρυσε το 1838 η ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ επί Αγγλικής Αρμοστείας, με απώτερο σκοπό να φάνε τη μεγάλη περιουσία του!
Χαμηλή η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Μόλις 28% !
Καμμία προοπτική για τις Μαρίνες Ζακύνθου, προβλήτας κρουαζεροπλοίων Ζακύνθου, Μαρινών Οθωνών, Ερείκουσας, Μαθρακίου, Παξών, Μεγανησίου, Ιθάκης, Αργοστολίου.
Καμμία ενέργεια, έστω και προκαταρκτικές μελέτες από τις προηγούμενες Νομαρχίες για τους Οδικούς Άξονες Βορρά-Νότου όλων των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, για τα απαρχαιωμένα Αεροδρόμια Ακτίου και Κέρκυρας (είναι και επικίνδυνο συν τοις άλλοις) καμμία ενέργεια και τώρα.
Πλήρης απάτη οι ανά 4 μήνες δηλώσεις υπουργών για τα Φράγματα της Κέρκυρας.
Αναλυτικά οι θέσεις της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και για αυτά και για τα άλλα θέματα σε αυριανό Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου