Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ




                                                                                                       Λευκάδα, 18/7/2011
ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
      Το Επιμελητήριο Λευκάδας ως ο κύριος εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας κάνει γνωστή στα μέλη του την πλήρη αντίθεσή του  αφενός μεν στην ενεργοποίηση της διάταξης του Ν. 3943/2011, η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 €, αφετέρου δε στην εξαγγελία για κατασχέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ.

     Φρονούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η εφαρμογή τέτοιου είδους μέτρων μόνο επιπλέον προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, διότι ποινικοποιεί την επιχειρηματική δράση, καθώς αρκετοί επαγγελματίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους οδηγούμενοι μοιραία στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και όχι μόνο.
     Το Επιμελητήριό μας έχει την πεποίθηση ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται είναι η Κυβέρνηση να αναλάβει εκείνες τις δράσεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κατά κύριο λόγο θα πληγούν από την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου