Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αποχώρηση Γκερέκου μετά τις φωνές «Αγανακτισμένων» στην έναρξη του Φεστιβάλ Κέρκυρας

πηγή:corfupress.comΣυνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να
αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Αντιπροσωπεία στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, νέο ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής δίνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Δημαρχείου, την ώρα που αντιπροσωπεία τους από έξι άτομα μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της ίδιας ημέρας.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας να έρθουν στην Πλατεία περισσότεροι Κερκυραίοι ώστε να δυναμώσουν τη φωνή αντίδρασης κατά των μέτρων που θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου